NA SLOBODI Preljubnica ‘bombašica’ našla novi posao, klijentima ne smeta njena burna prošlost

Odnedavno se Valentina i Nikola nalaze na slobodi jer im je istekao maksimalni rok koliko mogu biti u istražnom zatvoru


Autor: podravski.hr — 08.12.2018. / 14:11 Crna kronika

Arhiva / Valentina Brunec na slobodi u središtu Koprivnice

Svjedočenjem vještaka Vojina Maštruka i Davora Belasa sutkinja Božica Mišak na Županijskom sudu u Varaždinu nastavila je suđenje Valentini Brunec iz Koprivničkog Ivanca i Nikoli Labošu iz Srijema, optuženima da su početkom prosinca 2014. godine bombom pokušali smaknuti Valentinina muža Hrvoja Bruneca kako bi mogli nastaviti ljubavnu romansu.

Ovo je drugo suđenje Valentini i Nikoli, u javnosti prozvanima “ljubavnicima bombašima”. Županijski sud nepravomoćno ih je osudio svakog na šest godina zatvora, no Vrhovni sud presudu je ukinuo i vratio na ponovno suđenje. Odnedavno se Valentina i Nikola nalaze na slobodi jer im je istekao maksimalni rok koliko mogu biti u istražnom zatvoru. Dok Nikola Laboš i dalje živi u Srijemu, drugooptužena Valentina Brunec kazala je sutkinji Božici Mišak kako se nakon puštanja na slobodu preselila k ocu u Zagreb i zaposlila se u frizerskom salonu.

Valentinu Brunec i Nikolu Laboša vode iz pritvora na suđenje / Arhiva

Uostalom, frizerka je po struci, a istim se poslom bavila do uhićenja u Koprivničkom Ivancu. Na ročištu održanom utorak vještak za balistiku, vatreno oružje i eksplozivne naprave Vojin Maštruko ponovio je kako je Hrvoje Brunec sasvim slučajno preživio jer je osigurač u trenutku detonacije bio okrenut prema njemu. Rekao je kako je vjerojatno da je bomba bačena, a ne kotrljana, a ispadanje bombe bilo oštećeniku ili osobi koja je bacila bombu je isključio.

Vještak za požare i eksplozije Davor Belas isključio je mogućnost da bi itko micao žlicu bombe pronađene tijekom očevida jer na njoj nisu pronađeni tragovi ljudske DNA. Moguće je da je osoba koja je bacila bombu imala rukavice, no one kod Nikole Laboša nisu pronađene. Sutkinja je suđenje odgodila za početak sljedeće godine zbog nedolaska vještaka Mladena Rutalja. (ke)

FOTO: Arhiva