ŽIVOT U BOLI Dok je plesala na svatovima, metak joj je prošao kroz trbuh i okrznuo kralježnicu

Odonda trpim teške bolove u kralježnici, vratu i rukama, koji su ponekad nepodnošljivi, požalila nam se Gordana Grubačević


Autor: podravski.hr — 02.11.2017. / 17:48 Aktualno

Gordana Grubačević ispričala nam je svoju nevjerojatnu priču

Više od 20 godina Gordana Grubačević iz Velike Rasinjice, mjestašca u općini Rasinja kod Koprivnice, ima velikih problema s kralježnicom. Uzroci njezinih problema su, sekundarno, višegodišnji težak rad na poljoprivredi, ali primarno je to nevjerojatan događaj na jednoj svadbi prije 20-ak godina.
Ono što je trebalo biti veseo dan, jer je Gordana sa suprugom išla na svadbu svojih prijatelja, zamalo je bio i posljednji dan njezina života.
Svadba koja se održala u obližnjoj Dugoj Rijeci, osim plesom, pićem i jelom, slavila se i pucnjavom, i to pravim bojnim mecima. Naime, nekolicina gostiju na svatovima sa sobom je na feštu ponijela i oružje! Na vrhuncu fešte isti ti gosti hicem u zrak htjeli su, nešto radikalnije, proslaviti veseli događaj, što su i učinili.
Dogovoreno je da svaki u svoj revolver stavi dva metka te ih ispali u zrak. No, vjerojatno, već pomalo pod utjecajem alkohola, jedan od njih je zabunom stavio tri metka u svoj revolver. Kako je s uma smetnuo tu činjenicu, nakon dva ispaljena hica, treći, koji je trebalo biti ‘fantomski’, ispalio je prema šatoru u kojem je Gordana plesala sa svojim suprugom.

“Često idem na terapije, masaže i posjećujem razne stručnjake kako bih si olakšala život. Terapije malo pomažu, ali se bol uvijek vraća”

Metak je lakoćom probio šatorsko krilo, pogodio Gordanu u lijevu stranu trbuha te joj prošao tik do kralježnice. Metak je, nakon što je prošao kroz Gordanino tijelo, ozlijedio još dvije gošće, a jednu od njih okrznuo je po glavi. Srećom, nitko na svadbi nije pretrpio fatalne ozljede, iako je do toga vrlo lako moglo doći.
– Odonda trpim teške bolove u kralježnici, vratu i rukama, koji su ponekad nepodnošljivi. Uz to, dugo godina radim na poljoprivredi što je dodatno izmučilo moje tijelo – objasnila je Gordana Grubačević, koja je dodala da usprkos bolovima ne posustaje.
– Često idem na terapije, masaže i posjećujem razne stručnjake kako bih si olakšala život. Terapije malo pomažu, ali se bol uvijek vraća. S tim se mora živjeti – objasnila je Gordana Grubačević. (md)
FOTO: NIKOLA WOLF