Život u Koprivnici: Ne pamtimo kad nam je zadnji put pokošena trava

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari stambenih zgrada u Domžalskoj ulici u koprivničkom gradskom kvartu Podolice neprestano upozoravaju na veliko ruglo na prilazu njihovim zgradama. Već duže  u njihovoj ulici nije pokošena trava koja je trenutno viša i od pola metra. Tu je počela rasti i ambrozija, što će zadati posebne poteškoće alergičarima. 

– Ne pamtimo kad je zadnji put na toj površini pokošena trava. Najviše nam smeta to što se trava ispred obližnjeg poslovnog centra redovito kosi, a uz prilaz našim zgradama, koji je udaljen svega nekoliko metara, javna je površina zapuštena – kaže Stjepan Zvonar.

Uz to ruglo, kažu stanari, prolazi i državna cesta, što daje još veću negativnu sliku o kvartu Podolice. O ruglu je obaviješten i komunalni redar, no ni to nije pomoglo. Dodatni problem stanarima zadaje i začepljen šaht za odvodnju oborinskih voda uz zeleni otok nedaleko od zgrada. Prilikom kiša zbog začepljenog šahta stvaraju se velike lokve pa stanari ne mogu normalno doći do kontejnera za selektivno odvajanje otpada. 

– I s tim problemom upoznali smo gradsku komunalnu službu, ali ni po tom pitanju ništa nije učinjeno – kažu stanari Domžalske ulice.

U gradskoj upravi ističu kako površina obrasla travom nije u gradskom vlasništvu pa Komunalac kosi isključivo površinu uz prilaz poslovnom centru. 

– Komunalac je vlasniku zemljišta ponudio da uslužno kosi travu istim tempom kao što se kosi prilaz poslovnom centru, ali nisu dobili pozitivan odgovor – navode u gradskoj upravi. 

Problem sa začepljenim šahtom, dodaju u gradskoj upravi, proslijeđen je nadležnim službama i uskoro će biti riješen.

Foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI