ŽIVOTNI POZIV Sve manje mladića želi u svećenike, u Hampovici prva Mlada misa u 88 godina

Smisao svog života pronašao je u kršćanskim načelima


Autor: podravski.hr — 14.07.2018. / 9:23 Aktualno

Mišel Kovačević sa svojom obitelji

Mišel Kovačević (25) iz Hampovice, naselja na području općine Virje, iduću nedjelju će u 11 sati ispred Područne škole Hampovica služiti svoju mladu misu. Zahvaljujući Mišelu nakon punih 88 godina Hampovica ponovno ima svog svećenika. Zaređen je prije mjesec dana u varaždinskoj katedrali.

– Otkad znam za sebe, želio sam postati svećenik. Od ranog djetinjstva pa do nedavnog svećeničkog ređenja, želja za odazivom na Božji poziv u svećeništvo iz dana u dan sve je više rasla. I sad kad sam postao svećenik i dalje se želim svakodnevno odazivati na Božji poziv jer sam smisao svog života pronašao u kršćanskim načelima koja sam poželio živjeti upravo kao svećenik – ističe on.

Teško je, dodaje on, iznijeti i konkretnu činjenicu koja bi se mogla navesti kao presudna. Prije svega Mišel vjeruje da Bog poziva ljude da na različite načine žive kršćanstvo.

Iduće nedjelje služit će Mladu misu

– Zasigurno da mi je dosadašnji tijek života u različitim okolnostima ukazivao kako je svećeničko zvanje ono u čemu bih mogao pronaći smisao te tako svoj život živjeti ispunjeno i smisleno – kaže Mišel Kovačević.

U samom početku odluke o svećeničkom pozivu nitko ga, pa ni roditelji i mlađa sestra, nije shvaćao ozbiljno, no iz godine u godinu mnogima je bio prepoznatljiv kao onaj koji se sprema jednog dana započeti bogoslovsku formaciju čiji je cilj postati svećenikom.

– Kao malo dijete sa svojom pokojnom bakom, ali i prijateljima, igrao sam igre „svete mise“. Tijekom osnovnoškolskog i gimnazijskog obrazovanja među kolegama bio sam obilježen, ali i prihvaćen kao onaj tko će jednog dana ići svećeničkim putem. Upravo zato moj započinjanje bogoslovske formacije u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu te upis na Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu nikoga nije iznenadio – priča nam Mišel Kovačević. (db)

Više pročitajte u sljedećem tiskanom izdanju Podravskog lista u ponedjeljak.