Zlata i Josip vole se već 50 godina: “Došao je po orahe, a htio je mene!”

Zlata (68) i Josip (74) Ištvan iz Hampovice, naselja na području općine Virje, u društvu obitelji proslavili su 50. obljetnicu braka. Zlatni pir „mladencima“ je poslužio i za prisjećanje na same početke njihove ljubavi.

Ova je ljubavna priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Moj Joža je iz Gornje Šume pokraj Molva i još dok sam išla u četvrti razred osnovne škole on me spazio jer je u Hampovici dvorio zidare. Kako je imao kuma u Hampovici, često je dolazio u moje rodno selo, a kad sam postala dekla za udaju, navratio je kod nas pod izlikom da želi kupiti orahe iako je znao da ih mi nemamo. Tako je počela naša ljubav i dva mjeseca nakon toga smo se vjenčali – priča nam Zlata Ištvan.

Josip nam je otkrio da mu je Zlata odmah „zapela“ za oko i da je čekao pravo vrijeme da joj se počne udvarati.

– Znao sam da će Zlata biti moja i mojoj sreći nije bilo kraja kad se pristala udati za mene – ističe Josip Ištvan.

U 50 godina zajedničkog života, kažu Zlata i Josip, ništa ne bi mijenjali. Sad uživaju u umirovljeničkim danima i jednostavno ne mogu jedan bez drugog.

– Još uvijek se imamo „rad“ kak’ i na dan vjenčanja. Moj Joža je radio kao vozač pa je često bio na terenu i sad nadoknađujemo sve ono vrijeme kad njega nije bilo tako puno doma. Naš recept za uspješan brak je ljubav na prvom mjestu, a onda međusobno razumijevanje i poštivanje – kaže Zlata Ištvan.

Najviše su ponosni na kćeri Biljanu i Silviju te unuke Laru i Jerka. Iako kćeri žive u Zagrebu i Kaštel Kambelovcu, društva im ne nedostaje. – Imamo prave susjede i možemo reći da nam ništa ne nedostaje. Kćeri i unuci često nas posjećuju i njihova ljubav daje nam snagu za svaki novi dan – kaže Josip Ištvan.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI