Zlatko: Ribolov nije hobi, on je moj stil života

Zlatku Bokoru (60) iz Legrada ribolov je od ranog djetinjstva glavni hobi. Još kao dječak, kaže on, lovio je ribe košarama koje su nekad bile glavni alat za ribolov.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Otkad znam za sebe ribolov je moja velika okupacija. S velikom sjetom pamtim dane kad smo ribe lovili košarama, a i tad je tu kod nas u Legradu bilo puno više voda na koje smo mogli ići u ribolov – kaže Zlatko Bokor.

Sad mu je, dodaje on, rijeka Drava glavno odredište za ribolov. Skoro da i nema dana da nije na vodi jer mu je život bez ribolova nezamisliv pa čak i u zimskim mjesecima.

– Ribolov je zapravo moj stil života. Uživam u boravku u prirodi i druženjima s kolegama ribičima koji također dolaze tu kod nas na Dravu. Jedini mi je problem što u posljednje vrijeme ne mogu naći društvo za zimski ribolov jer mladi ribiči u ovim hladnim mjesecima baš i nisu skloni boravku na vodi do kasnih noćnih sati – ističe Zlatko Bokor.    

Ulovima se, naglašava Zlatko, nikad ne zamara jer mu ribolov nije hobi zbog toga da se hvali „kapitalcima“.

– Mislim da nema vrste ribe u Dravi i okolnim grabama koju nisam ulovio, a bez obzira na to što sam ribič moram biti iskren i reći da po „kilaži“ baš i nije bilo kapitalaca – kaže u šali Zlatko Bokor.  

Većinu ulovljene ribe poklanja rodbini i prijateljima, a kao i svakog ribiča veseli ga kad se nešto „zakači“ za mamac.

– Ne zamaram se previše ulovima, no veseli me kad s ribom mogu ugodno iznenaditi svoje prijatelje – zaključio je Zlatko Bokor.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI