Zlatko u zimskom ribolovu: Obožavam loviti i jesti ribu – najbolja je dravska!

Zlatka Sakača iz Gotalova ni niske temperature zraka ne mogu zaustaviti u odlasku u ribolov. Od ranog djetinjstva ribolov mu je velik hobi pa kad god „ulovi“ vremena odlazi na „vodu“.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Mene zanima samo ribolov na našoj rijeci Dravi. Uživam i u zimskom ribolovu, a tijekom prosinca najčešće lovim na mostu u Botovu. Tu ispod mosta ima dosta grana među kojima se skriva i riba pa se zato nešto i ulovi. Trenutno su najaktualnije plotice – priča nam Zlatko Sakač.

Ovu godinu, dodaje on, neće baš previše pamtiti po kapitalnim ulovima. Jedini pravi kapitalac, kaže on, bio je amur od 11 kilograma.

– Nekako imam dojam da su zbog koronavirusa i ribe u samoizolaciji ove godine pa se nemam baš čime hvaliti – kaže u šali Zlatko Sakač.

Za sebe voli reći da je pravi starinski ribič jer kod njega nema modernih načela „ulovi i pusti“. Iako mu je ribolov najbolji lijek za opuštanje, najviše ga veseli kad se doma vraća s ulovom.

– Zna se zašto se ide u ribolov. Obožavam loviti, ali i jesti ribu, a najbolja je naša dravska. Ribe iz uzgoja ne mogu ni približno biti slasne kao ove koje ulovimo u Dravi – zaključio je Zlatko Sakač.
FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI