ZLATNE RUKE: Radi makete i namještaj, gradi sjenice i uzgaja povrće

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Neven Posavec (22) iz Malog Otoka kod Legrada pravi je kreativac koji svojim rukama izrađuje razne makete, ali pravi je maher i za izradu namještaja, sjenica, peka te raznih korisnih alata.

– Počeo sam to raditi jer sam imao slobodnog vremena, pa sam vidio da mi ide. Prijatelji su pohvalili moje radove pa sam puno toga poklonio, a ovu maketu tornja naše lokalne kapelice napravio sam za sebe. Trebalo mi je puno vremena da sve to prikupim, ali na kraju sam jako zadovoljan – veli Neven.

Maketu je napravio lijepljenjem kamenčića na stiropor, a na kraju ju je obojio tako da izgleda točno kao original.

– Dva tjedna ove zime potrošio sam na ovu maketu i baš sam je dobro potrefio. Dodao sam i detalje koji okružuju kapelicu – veli Neven.

Trenutno, kaže, nema vremena da se posveti ovom hobiju jer ide na posao i radi kod kuće na poljoprivredi, ali ideja uvijek ima napretek.

– Prije nekog vremena malo sam se zainteresirao za namještaj od paleta pa sam sebi napravio police u sobi, a izradio sam i komodu. Dobro je učvršćena vijcima, napravio sam i ladice, a sve sam samo obojio lakom za drvo – objasnio je Neven.

Pravi mali raj napravio je Neven na vrtu. Sam je izradio sjenicu od drva i kamena, oko toga uredio malo dvorište s jezercem, a izgradio je i peku.

– Imam puno volje za takve stvari i uživam u izradi, a kad to onda ispadne ovako dobro, odmah dobijem volje i za dalje. Ovdje u vrtu mi je najljepše pa sam zato ovdje i odlučio sagraditi ovu moju malu kućicu jer tu najviše boravim – kazao je Neven.

No, njegova kreativnost i domišljatost tu ne staje. On sam uzgaja i povrće, a za svoj povrtnjak osmislio je i alat nalik na tanjurače kako bi lakše uklanjao korov.

– Uz sve poslove koje radim, još sam i posadio povrtnjak. Imam luka, salate i drugog povrća, a kako bih si olakšao posao, napravio sam ovaj alat kojim svako malo prođem između gredica da uklonim korov – zaključio je ovaj svestrani dečko iz Malog Otoka.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Eurojackpot 5+0 pogođen u Ludbregu

U 44. kolu igre Eurojackpot dobitak od 370.460,46 kuna osvojen je u Ludbregu. Listić je uplaćen na prodajnom mjestu Hrvatske lutrije. Ovakvih 5+0 dobitaka bilo

U dvije godine pregršt aktivnosti

Koprivnička udruga FUNK, odnosno forum udruga nezavisne kulture koji se sastoji od pet udruga, u srijedu je na završnoj konferenciji predstavila aktivnosti i programe koje

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI