ZLATNI PIR Kata i Franjo kažu da se vole isto kao na dan vjenčanja, a prošlo je punih 50 godina

U prošloj godini pogodile su ih bolesti pa sve što žele za zlatni pir je da ih zdravlje dalje dobro služi


Autor: podravski.hr — 12.01.2019. / 18:04 Aktualno

Franjo i Kata Škudar

Kata (66) i Franjo (75) Škudar iz Kozarevca, naselja na području Općine Kloštar Podravski, u društvu obitelji proslavili su 50. godišnjicu braka. Proslava zlatnog pira nije mogla proći bez prisjećanja na početke ljubavnog puta „mladenaca“.
– Poznajemo se od malih nogu jer smo oboje iz Kozarevca. On je u vrijeme kad smo mi bili mladi već slovio kao ‘stari dečko’ i meni to sad dobro dođe za šalu pa često znam reći da nije bilo mene da se nikad ne bi oženio – kaže nam Kata Škudar.
Prvi korak, dodaje Kata, napravio je Franjo, koji je uvijek pokazivao velike znakove pažnje prema njoj.
– Svaki put kad smo se u mladim danima susretali udvarao mi se i vrlo brzo je osvojio moj srce. Nije nam trebalo puno da shvatimo da smo stvoreni jedno za drugo pa se Franjo odvažio i zaprosio me – kaže Kata Škudar.
U 50 godina zajedničkog života, ističe Franjo, nište ne bi mijenjali. Kao i u svakom braku, veli, bilo je uspona i padova, ali su uvijek zajedno riješili sve nedaće koje život nosi.

 

Proslava u krugu velike obitelji

– Za uspješan brak na prvom mjestu je ljubav, a onda međusobno poštivanje i razumijevanje. Mi se i danas volimo kao na dan vjenčanja i bez te ljubavi ne bi bilo ni zlatnog pira – kaže Franjo Škudar.
Najviše su Kata i Franjo ponosni na sinove Ivicu i Marina, snahe Maju i Marinu, a unuci Filip, Ana, Patricija, Šimun Petar, Stjepan i Adam Roko njihova su najveća radost.
– Djeca su najveće bogatstvo i sad se najviše veselimo druženjima s unucima. Njihova ljubav daje nam snagu za svaki novi dan – dodaje Franjo Škudar.
Društva im, kaže Kata, ne nedostaje jer sin Ivica sa svojom obitelji živi u susjedstvu, a Marin u Pitomači pa je obitelj često na okupu.
– U prošloj godini su nas pogodile bolesti pa sve što želimo za zlatni pir je da nas zdravlje dalje dobro služi – zaključila je Kata Škudar. (db)
FOTO: OBITELJSKI ALBUM