Zlatni pir Katice i Josipa: “Josip mi se počeo udvarati bombonima 505 s crtom!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Katica Zlata (70) i Josip Darko (72) Delimar iz koprivničkog prigradskog naselja Jagnjedovac u društvu obitelji proslavili su 50. godišnjicu braka. Proslava zlatnog pira nije mogla proći bez prisjećanja na početke ljubavnog puta „mladenaca“.

– Znamo se od malih nogu i još u školskim danima Josip Darko počeo mi se udvarati. Bilo je to s bombonima 505 s crtom koje mi je uvijek nosio i na taj način pokazivao koliko mu značim – priča nam Katica Zlata Delimar.

Udvaranje je nastavljeno u mladenačkim danima u kojima su glavna druženja bili plesnjaci. Iako su djevojke dolazile sa svojim majkama, Josip Darko pronašao je način da osvoji srce svoje Katice Zlate.

– Vrlo brzo smo shvatili da smo stvoreni jedno za drugo te smo odlučili da ćemo se vjenčati kad se vratim iz vojske. Meni je moja Katica Zlata i danas sve na svijetu i možemo reći da nas veže vječna ljubav – kaže Josip Darko Delimar.

U 50 godina zajedničkog života, ističe Josip Darko, ništa ne bi mijenjali. Kao i u svakom braku bilo je uspona i padova, ali su uvijek zajedno riješili sve nedaće koje život nosi.

-Za uspješan brak na prvom je mjestu ljubav, a onda međusobno poštivanje i razumijevanje. Mi se i danas volimo kao na dan vjenčanja i bez te ljubavi ne bi bilo ni zlatnog pira – kaže Josip Darko Delimar.

Najviše su ponosni na sina Dražena, a unuci Elena i Dominik njihova su najveća radost.

– Djeca su najveće bogatstvo i sad se najviše veselimo druženjima s unucima. Njihova ljubav daje nam snagu za svaki novi dan – dodaje Josip Darko Delimar.

Društva im, kaže Josip Darko, ne nedostaje jer je sin Dražen preuzeo njegov građevinski obrt i svakodnevno je u Jagnjedovcu, a često im u posjete dolaze i unuci. Posla oko kuće stalno ima pa im i u trećoj životnoj dobi brzo prolaze dani.

– Moja Katica Zlata imala je moždani udar od kojeg se dosta dobro oporavila. Uživamo u svakom novom danu i ponosni smo na sve naše godine zajedničkog života – zaključio je Josip Darko Delimar.

FOTO Matija Dolenec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI