Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zlatni pir Ljubice i Slavka: Odmah sam znala da je to ljubav mog života

Ljubica (70) i Slavko (74) Penezić iz Ferdinandovca u društvu obitelji proslavili su 50. godišnjicu braka. Proslava zlatnog pira nije mogla proći i bez prisjećanja na početak ljubavnog puta „mladenaca“. Iako je Slavko porijeklom iz Pakraca, sudbina ga je spojila s Ljubicom na plesnjaku u Zagrebu gdje su se oboje školovali.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– I s velikim vremenskim odmakom dužim od 50 godina možemo reći da je to zapravo bila ljubav na prvi pogled. Na tom plesnjaku meni je odmah Slavko zapeo za oko i nakon samo nekoliko minuta razgovora bilo mi je jasno da je on ljubav mog života. Ako se njega pita, onda će reći da je on „ofirao“ mene, ali ni ja se nisam suzdržavala od toga da mu pokažem koliko mi znači – kaže Ljubica Penezić.

Ljubica je uspjela nagovoriti Slavka i da se skrase u njenom rodnom Ferdinandovcu, a u 50 godina zajedničkog života, ističu oni, ništa ne bi mijenjali.

– Uvijek smo jedno drugom podrška i to je ključ za uspješan brak. Naravno da je za dobar brak potrebna i ljubav, prijateljstvo i povjerenje, a mi sve to njegujemo u ovih 50 godina zajedničkog života  – ističe Slavko Penezić.

Kći Mihaela i sin Davor s roditeljima

Najviše su ponosni na sina Davora i kćer Mihaelu te unuke Karlu, Karla, Leona i Franku. I u umirovljeničkim danima su aktivni pa je tako Ljubica predsjednica ferdinandovačke Udruge umirovljenika i članica Udruge žena, dok i Slavko sudjeluje u radu udruge na čijem je čelu njegova supruga.

– Zdravlje nas dobro služi s obzirom na godine pa smo još uvijek uključeni i u društveni život našeg Ferdinandovca. Najviše uživamo u druženjima s našim unucima i djeca su zapravo naše najveće bogatstvo – zaključila je Ljubica Penezić.

Ustupila obitelj Penezić

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI