ZLOČIN U PRIGORJU Katica: Posinak mi je ubil pesa u dvorištu jer mu nisam štela krečiti kuću

Ak ga najdem opet na dvorištu, pocepala bum ga s baltom - ogorčena je gospođa Katica


Autor: podravski.hr — 01.02.2018. / 13:35 Crna kronika

Stjepan Šatvar i Katica Tukša s jedinim psom koji im je ostao

Nesretni Stjepan Šatvar (71) iz sela Dropkovec u općini Gornja Rijeka kraj Križevaca ostao je bez omiljenog kućnog ljubimca, psa Mede koji je brutalno pretučen, a zatim i mučki ubijen hicima iz puške. Stravičan događaj počeo je još prošlog utorka kad je u Šatvarovo dvorište ušetao 37-godišnji muškarac, divljački izudarao psa drvenom letvom te se vratio sljedećeg dana i hicima usmrtio nedužnu životinju.
Kako doznajemo u koprivničkoj Policijskoj upravi, protiv muškarca podnesena je kaznena prijava. No, on je nakon toga pušten na slobodu, pa su Šatvarovi opet u strahu.
– Medo je bil mješanac, žuti, tri godine je imal. Tak je bil pretučen da mu je noga bila slomljena, desno oko skopano. Uspel je nekak pobeći s lanca i sakrit se. Ja sam ga tražil po poljima, šumi i nisam ga našel, da bi se pes sam vratil pred lesu drugi dan. Kad sam ga videl kak zgleda, nisam mogel nikam, moral sam si leći – rekonsturira Šatvar početak tragedije i pokazuje na kućicu te pokraj nje letve kojima je Medo žestoko izudaran.
Muškarac se vratio drugog dana i „dovršio posao“.
– Bil sam doma kad je došel, iz auta je izvadil pušku, rekel sam mu, nemoj mi pucati i hoditi po dvoru. On mi je rekel da stanem kraj smokve, da bum videl kaj bu napravil z njega – objašnjava Šatvar i kaže kako je otišao u kuću i nazvao policiju, bio je u strahu i za vlastiti život.
– Imal je nekakvu pušku kaj je doma sam slagal, z njom ga je dvaput upucal i metnul pesa u bunker od auta i otpeljal se. Policija mi je dopeljala pesa u 1 v noći, vele da ga je hitil u trnje negde u Pofukima – sve težim glasom prisjeća se on, a u razgovor se ubacila Katica Tukša (51) koja živi sa Stjepanom i otkriva nove detalje u ovoj tragičnoj priči.
– Rekla sam mu nek ostavi pesa na miru, planirala sam ga dati uspavati onakvog pretučenog. I nije me poslušal, bil je pijan i nije bil „točan“ – veli Katica i otkriva kako je 37-godišnji muškarac zapravo njen posinak iz obližnjeg sela.
– Njegov otac, moj bivši muž, nedavno je vmrl pa je on štel da mu idem kuću krečiti. Ja nisam štela iti i onda mi je rekel da bu onak kak on veli. U truc nam je ubil pesa i sad mu nek bu kak si je napravil. Ak ga najdem opet na dvorištu, ja bum ga pocepala s baltom, nek me onda pelaju u zatvor, ludnicu ili bolnicu, tak mi je svejedno – veli hrabra Katica koja se nimalo ne boji za razliku od Stjepana kojem je to već četvrti pas kojeg su ubili.
– Ubili su mi tri pesa prije Mede, to su bili krivolovci kaj idu tu prema šumi, a pesi bi lajali pa su valda smetali. Žal mi je kaj se Medo mučil, to mi je najteže. Gledal sam već da najdem novog pesa, sad imam još samo Ljubicu – pokazuje nam Stjepan na mješanca koji pazi na njihov pčelinjak. Ponosno nam pokazuje i putovnice od Mede i Ljubice.
– Cijepili smo ih, dali smo ih čipirati, pazili smo na njih – tužnom glasom počeo je jecati Stjepan i krenuo grliti Ljubicu koja mu preostaje jedina utjeha u ovim teškim danima. (as)
FOTO: ADMIR SINANI