Zloglasni Goran iz Križevaca svojoj majci: Uzet ću nož po noći i zaklat ću te!

Optužno vijeće Općinskog suda u Bjelovaru produljilo je mjere opreza Goranu iz Križevaca optuženom za grube prijetnje izrečene vlastitoj majci. Prema optužnici, Goran je to nedjelo učinio početkom prošle godine, u večernjim satima, u stanu u Križevcima.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Sutra ću nabaviti pištolj i ubiti te s njim, uzet ću nož po noći i zaklat ću te – rekao je majci okrivljeni Goran. Nesretnu su ženu prijetnje sina uplašile i pobojala se za vlastiti život.

Odlukom suda, Goran nije završio u istražnom zatvoru, a on mu je zamijenjen s mjerama opreza. Majci ne smije prilaziti na manje od 100 metara, a ne smije niti uspostavljati ili održavati izravne ili neizravne veze s njom. Na ročištu o produljivanju mjera opreza oboje se nisu odazvali, a tužiteljica je i dalje ostala kod mišljenja kako se izrečene mjere opreza trebaju produljiti.

Prema mišljenju suda, i dalje “postoji realno predvidiva opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti teže kazneno djelo kojim prijeti”.

– Kada se s tim u vezu dovedu podaci iz kaznene evidencije za okrivljenog, iz koje proizlazi da je osuđivan za više kaznenih djela među kojima su i nanošenje ozljeda, proizlazi da je sklon nasilju – navedeno je u sudskom rješenju i dodano kako sve okolnosti navedene u sudskom spisu upućuju na poremećenost odnosa majke i sina, a to upućuje na opasnost da bi okrivljenik mogao ponoviti kazneno djelo premda više ne živi s njom jer radi i boravi u Njemačkoj.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI