Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Značajan EU projekt u Gostovinskom, učit će od kolega iz Estonije

Kako doznajemo, nedavno je koprivničkoj OŠ A. N. Gostovinski odobren najnoviji KA1 projekt „Perpetuum mobile – Krug vrlina“ te s provedbom ovaj EU projekt kreće u školskoj godini 2021./2022.

-Školski Erasmus tim čini osam osoba različitih profila: ravnateljica, učitelji engleskog i njemačkog j., matematike, kemije i biologije, glazbene kulture i dvije učiteljice razredne nastave. Ovaj projekt je od velike važnosti za školu jer uključuje četiri nova člana koji su se pridružili timu – navode iz škole i dodaju:

-Šest učitelja posjetit će estonsku školu i promatrati rad učitelja u razredu, metode koje primjenjuju, omjer teorije i prakse, odnos učenika prema školi i učenju, uporabu IKT alata itd. Posebnost estonskog obrazovnog sustava je naglasak na praktičnoj primjeni znanja. Učiteljica engleskog jezika će učiti o kreativnoj metodici engleskog jezika na tečaju u Škotskoj kojom će olakšati učenicima usvajanje stranog jezika, a ravnateljica će u Španjolskoj učiti o stvaranju pozitivnog radnog ozračja i okruženja.

Ističu kako je ovaj projekt nastavak prethodnih projekata Perpetuum Mobile i Perpetuum Mobile: Evolucija, stoga i dodatak  Krug vrlina jer se, uz stjecanje potrebnih kompetencija, stvara zdrava jezgra motiviranih i educiranih ljudi koji će izraditi i provoditi pozitivnu, inovativnu i razvojnu  strategiju djelovanja škole.

-Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski prepoznatljiva je po uspješnoj provedbi europskih Erasmus+ projekata. Dosad smo završili KA1 projekt „Perpetuum mobile“ u sklopu kojeg su učitelji, ravnateljica i stručni suradnici stekli nova iskustva iz sedam različitih europskih zemalja. Jedan od rezultata ovog projekta je i Europski kutak – specijalizirana višenamjenska multimedijska prostorija namijenjena školskim europskim projektima – navode iz Gostovinskog.

FOTO Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI