Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Značajan EU projekt u Gostovinskom, učit će od kolega iz Estonije

Kako doznajemo, nedavno je koprivničkoj OŠ A. N. Gostovinski odobren najnoviji KA1 projekt „Perpetuum mobile – Krug vrlina“ te s provedbom ovaj EU projekt kreće u školskoj godini 2021./2022.

-Školski Erasmus tim čini osam osoba različitih profila: ravnateljica, učitelji engleskog i njemačkog j., matematike, kemije i biologije, glazbene kulture i dvije učiteljice razredne nastave. Ovaj projekt je od velike važnosti za školu jer uključuje četiri nova člana koji su se pridružili timu – navode iz škole i dodaju:

-Šest učitelja posjetit će estonsku školu i promatrati rad učitelja u razredu, metode koje primjenjuju, omjer teorije i prakse, odnos učenika prema školi i učenju, uporabu IKT alata itd. Posebnost estonskog obrazovnog sustava je naglasak na praktičnoj primjeni znanja. Učiteljica engleskog jezika će učiti o kreativnoj metodici engleskog jezika na tečaju u Škotskoj kojom će olakšati učenicima usvajanje stranog jezika, a ravnateljica će u Španjolskoj učiti o stvaranju pozitivnog radnog ozračja i okruženja.

Ističu kako je ovaj projekt nastavak prethodnih projekata Perpetuum Mobile i Perpetuum Mobile: Evolucija, stoga i dodatak  Krug vrlina jer se, uz stjecanje potrebnih kompetencija, stvara zdrava jezgra motiviranih i educiranih ljudi koji će izraditi i provoditi pozitivnu, inovativnu i razvojnu  strategiju djelovanja škole.

-Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski prepoznatljiva je po uspješnoj provedbi europskih Erasmus+ projekata. Dosad smo završili KA1 projekt „Perpetuum mobile“ u sklopu kojeg su učitelji, ravnateljica i stručni suradnici stekli nova iskustva iz sedam različitih europskih zemalja. Jedan od rezultata ovog projekta je i Europski kutak – specijalizirana višenamjenska multimedijska prostorija namijenjena školskim europskim projektima – navode iz Gostovinskog.

FOTO Arhiva

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI