Značajan projekt u našoj općini: U gradnju vrtića ulažu čak 8,1 milijun kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Kolodvorskoj ulici u Kalinovcu počela je izgradnja nove zgrade Dječjeg vrtića Bubamara. Zgradu koja se trenutno koristi za boravak mališana načeo je zub vremena pa je gradnja nove uvrštena među prioritete.

– U gradnju modernog vrtića bit će uloženo 8,1 milijun kuna, od čega smo sedam milijuna povukli iz fonda Europske unije. Naš udio je 1,1 milijun kuna za koji planiramo povući sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kako bi se u konačnici smanjila izdvajanja iz općinskog proračuna za projekt novog vrtića – kaže Danijel Zvonar, načelnik Općine Kalinovac.

Danijel Zvonar pored budućeg vrtića

Nova zgrada imat će kapacitet za 54 mališana u tri odgojne skupine, a projekt obuhvaća i uređenje vanjskog igrališta, parkirališta i prilazne ceste. Rok za završetak radova je 15. ožujka iduće godine, a Zvonar se nada da će se već početkom travnja stvoriti uvjeti za otvorenje nove zgrade i preseljenje mališana.

– Kapacitet je prilagođen stvarnim potrebama mladih obitelji jer trenutno naš vrtić pohađaju 54 mališana. Realizacijom ovog projekta znatno ćemo poboljšati uvjete za boravak mališana jer ćemo imati jedan od najmodernijih vrtića u županiji, a nadamo se da će se to odraziti i na nastojanja da zadržimo mlade obitelji u Kalinovcu i privučemo nove – dodaje Danijel Zvonar.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI