Značajna stvar za križevačke studente: Stigao FOI, studenti će učiti kroz posao

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tihomir Hodak, direktor Razvojnog centra i tehnološkog parka, i dekanica varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike (FOI) potpisali su u srijedu sporazum o međusobnoj suradnji dviju ustanova.

Prema ugovoru, studij primjene informatičke tehnologije u poslovanju, koji se u Križevcima odvijao desetak godina na drugoj lokaciji, preselio se u prostor Tehnološkog parka, a ta će se činjenica iskoristiti i za veliku promjenu u samom programu studija, koji će dobiti mnogo praktičnih elemenata.

– Fakultet je dobio novu upravu, a ona je počela s racionalizacijom poslovanja te je postojala ozbiljna prijetnja da se studij u Križevcima ugasi. Tada smo im ponudili model koji su prihvatili. Naime, s fakulteta izlaze ljudi s velikim akademskim znanjem, ali ono nije u potpunosti adekvatno potrebama poslodavaca te oni moraju dodatno uložiti kako bi zaposlenike ciljano educirali. Sada će se iskoristiti to što su u Tehnološkom parku poslodavci iz ITC sektora – kazao nam je Hodak.

Objašnjava kako će studenti imati prilike slušati stručnjake iz poduzeća, koji će im objašnjavati rješenja konkretnih problema, a istodobno će i nuditi konkretne probleme studentima na rješavanje. U toj interakciji postoji mogućnost da studenti tijekom studija rade u tvrtkama što posluju u Tehnološkom parku.

– Vjerujem da su koristi višestruke i za FOI, čiji će studij dobiti na atraktivnosti, i za studente, koji će dobiti praktičnije obrazovanje, i za nas, budući da ćemo moći koristiti opremu FOI- a za naše potrebe, što je uređeno ugovorom – rekao je Hodak.

Ipak, ove godine u Križevcima neće biti nastave prve godine studija primjene informatike jer se javilo samo osam studenata (kvota je 30), dok je minimum deset, tako da će se odvijati nastava druge i treće godine.

– Prvi nam je zadatak da iduće akademske godine privučemo veći broj studenata. Atraktivniji program trebao bi tome doprinijeti – zaključio je Tihomir Hodak.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI