Znak jedno, stvarnost drugo: Prolaze deseci kamiona, zatrpavaju jarak, voze opasne salonitke…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanovnici dijela Bilogorske ulice u prigradskom naselju Bakovčice, koji je lani konačno dobio asfalt, ogorčeni su što cestom prometuju kamioni unatoč znaku zabrane za kamionski promet osim dostave. Svaki dan, kažu stanovnici, cestom kroz njihovu ulicu prođe minimalno 20 kamiona koji dovoze građevinski otpad na obližnje privatno imanje.

– Na tom privatnom imanju zatrpava se jarak, a kamioni dovoze i građevinski otpad. Bilo je tu i salonitnih ploča koje sadrže opasni azbest. Pretežno to dovoze kamioni gradske tvrtke Koming, a i razni privatnici iskoristili su priliku pa se mogu vidjeti i njihovi kamioni. Tu nema riječi o bilo kakvoj dostavi pa je za nas neprihvatljivo, ako već postoji znak, da cestom prolaze kamioni koji dovoze materijal za zatrpavanje jarka – kaže Josip Nemec, vlasnik izletišta i seoskog domaćinstva Jastrebov vrh, smještenog na tom području.

Znak ističe zabranu, no kamioni svejedno prolaze

Takva situacija, ističe Nemec, odražava se i na poslovanje njegova imanja, kao i planove koje je imao u cilju dodatnog razvoja turizma.

– Kamionski promet stvara štete mom poslu. Zbog kamiona ne mogu računati na popunjenost smještajnih kapaciteta jer moje bi imanje trebalo nuditi mir u prirodnoj idili, a svakodnevno dobivamo buku i prašinu. Imao sam goste iz Njemačke koji su trebali ostati pet dana, ali su otišli odmah drugi dan kad su naišli na takvu situaciju. Sad jedino mogu računati na domaće goste i to prvenstveno kao izletnike – tvrdi Josip Nemec.

Kamionski će promet, kaže Nemec, uništiti i asfalt koji su stanovnici tog dijela Bilogorske ulice konačno dočekali.

Josip Nemec

-Postavljen je tanak sloj asfalta i pitanje je vremena kad će zbog kamiona nicati i rupe na cesti. Pitam se tko će onda financirati saniranje ceste – zaključio je Josip Nemec.

Nedeljko Potroško, direktor Kominga, ne opovrgava da kamioni tvrtke prolaze tom cestom, ali tvrdi da dovoze isključivo materijal koji nastaje prilikom kopanja na području Bakovčica.

Svaki dan stiže nova tura šute u ovaj jarak, tvrdi mještanin

– Tu nam je najbliže deponirati pijesak od iskopa. Ima dana kad se voze po dvije ture, a ima i dana kad ih je više, no to sigurno neće oštetiti cestu. Postoji mogućnost da prolazimo Školskom ulicom, ali to ne bi bilo dobro jer bi se onda mogli žaliti iz škole da ometamo nastavu. Ako gospodin Nemec smatra da mu to ometa poslovanje, neka se obrati gradskoj upravi i ako oni izdaju nalog da tu više ne smijemo prolaziti, naći ćemo drugu lokaciju – rekao je Nedeljko Potroško.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI