Znamo vlasnika najveće kazne u prometu u državi: Ne radi, a mora platiti 28.000 kuna!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zoran B. (33) iz Reke nedaleko od Koprivnice, neslavni je vlasnik najviše novčane kazne izrečene za prometni prekršaj u Hrvatskoj. Sudac đurđevačke Stalne službe koprivničkog Općinskog suda Dario Kuzmić, ‘rebnuo’ ga je s 28.000 kuna, kako je noć proveo na policiji kazna mu je umanjena za 300 kuna, a ukoliko u roku od pola godine plati 18.466 kuna što su dvije trećine izrečene kazne, sud će mu kaznu uvažiti plaćenom u cijelosti. Zoran mora podmiriti i 180 kuna paušalnog troška suda i troškova policijskog alkotesta.

Neslavnog su rekordera policajci zaustavili u nedjelju oko 2.00 sati u noći u Ulici kralja Zvonimira u Reki. Zoran je upravljao starim neregistriranim i neosiguranim golfom, nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a što je za njega bilo najgore, bio je pod utjecajem alkohola od 1,61 promila i nije uopće ni imao položen vozački ispit.

Treća stvar za Zorana pogubna u prekršajno-pravnom smislu, bila je ta što je riječ o višestruko osuđivanom prekršitelju, prema policajcima i dosadašnjim presudama koprivničkog Prekršajnog suda, prava opasnost i nepopravljiva višegodišnja napast na kolniku.

Izrečena mu je rekordna kazna, koja običnom čovjeku zvuči nezamislivom jer bi se da bi se taj iznos podmirio, morao bi se dignuti manji kredit. Kako će to vratiti osoba koja je završila samo jedan razred osnovne škole i radi samo povremeno bez stalnih primanja kao Zoran? Zaista nije nam poznato.

Nećemo skrivati, riječ je o pripadniku romske nacionalne manjine koji je u zatvoru zbog istih ili sličnih prekršaja već dovoljno puta da ga odvrati od ponavljanja, no ništa od toga nije pomoglo. Ukoliko ne plati kaznu, alternativa je zatvor. I tako vjerojatno ukrug. Postoji li smisao ovakvog kažnjavanja, prosudite sami.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI