Znate li što je to ‘fade’, a što ‘flamboyage’? E, baš to se najviše traži u domaćim salonima

Puno muškarca je odlučilo pustiti brade, iako im znaju izgledati neuredno jer valjda se boje biti što uredniji, a raščupana brada im daje onaj grublji izgled


Autor: podravski.hr — 18.02.2019. / 9:41 Stil

Križevačka frizerka Jelena Bolčić na radnom zadatku

Poznati frizeri iz Koprivnice i Križevaca Goran Večenaj i Jelena Bolčić otkrili su nam kakve su frizure trenutačno in i što njihovi klijenti najviše traže.

– Trenutačno je kod muškaraca najpopularnija frizura ‘fade’, gdje se kosa povlači na stranu, a oko toga se tanji od milimetra na više. Posebno je vole nogometaši.

– Druga popularna muška frizura je s naglaskom na podignute šiške, a sa strane se glava šiša mašinicom. Takvu frizuru danas nosi David Beckham – otkriva nam Večenaj.

Ističe i kako je kod žena je već duže vrijeme omiljen balayage, stil frizure gdje je korijen taman, a vrhovi svjetliji. Pritom žene najčešće žene biraju valoviti oblik kose.

Križevačka frizerka Jelena Bolčić kaže kako se moda kroz godine mijenja, ali stilovi su ostali upečatljivi.

– Za mene je personalizirani stil, individualni pristup samome sebi kako bi netko želio izgledati i po tome bio drugačiji najmoderniji, jer tada si svoj, počevši od odijevanja, pa sve do “krune” na glavi – tumači nam.
Već duže vrijeme na sceni je “barbering”.

– Puno muškarca je odlučilo pustiti brade, iako im znaju izgledati neuredno jer valjda se boje biti što uredniji, a raščupana brada im daje onaj grublji izgled. Preferiram, a i većina žena, da se to uredi, brada se mora održavati – veli Jelena.

Kod frizura su već malo redovitiji, ima muškaraca koji jako paze na to.

– Žene su druga priča, volimo se više uređivati, puno više pratiti trendove, a onda ponekad pretjerujemo i tražimo nemoguće. Već duže vrijeme tražene su tehnike bojanja pramenova, balayaga, flamboyaga, ombre ili sombre – otkriva poznata frizerka. (sm, hš)

Dožupanova kći Petra Sobota s prekrasnom svijetlom kosom

Slavenov nogometaš Marko Karamarko s ‘fade’ frizurom

Dr. Dunja Vrtiprah Buhinjak ima lijepe uvojke

FOTO: PRIVATNA ARHIVA