Znate li zašto ostajete u “bljak” vezama? Evo što znakovi otkrivaju o vama…

Ovnovi ne žele pretrpjeti gubitak

Kada je riječ o emotivnoj vezi, ovnovi više vole juriti za „plijenom“, osim ako ne naiđu na nekog stvarno posebnog, a onda se potpuno posvete izgradnji te veze u želji da sve funkcionira kako treba. Međutim, ovnovi vole biti stalno u pravu, čak i kada znaju da nisu i zato im je teško priznati da je veza na rubu ili je već propala. Kako su po prirodi tvrdoglavi, nije im lako odustati od veze koja nije više ono što je nekada bila. Mogu ostati sa svojim partnerom iako nisu sretni, samo zato što nisu spremni priznati osobni poraz.

Bik ne voli promjene

Za bika, promjena je jedna od najstrašnijih stvari. On voli znati što ga čeka s druge strane prije nego što skoči i to vrijedi za njegov osobni, profesionalni i ljubavni život. Bikovi neće napustiti posao ako nemaju drugu opciju i neće raskinuti s nekim dok nemaju plan za život nakon raskida. Bikovi ostaju u toksičnoj vezi jer se boje promjena. Možda zvuči glupo, ali radije bi bili u neugodnoj ili tužnoj vezi, nego da je prekinu i suoče se s nepoznatim.

Blizanci vole povezanost

Iako blizanci visoko cijene svoju slobodu čak i u ozbiljnoj vezi, vole se čvrsto povezati s osobom do koje im je zaista stalo. Sve dok se njihova veza ne temelji na svakodnevnoj rutini, oni su sretni. Kada veza uđe u kolotečinu i počne ih gušiti, poželjet će iz nje izaći što je prije moguće. Međutim, kako im je teško prihvatiti da odnos s emotivnim partnerom nije više toliko zabavan i uzbudljiv kao nekada, još uvijek neće moći pustiti partnera da ode. Čak i ako ih partner emotivno povređuje, neće se željeti odreći povezanosti koju su ostvarili.

Rak ostaje jer je odan

Rak je osjetljiv i nema ništa loše u tome. Rakovi imaju emocionalne potrebe koje moraju zadovoljiti i zato pažljivo biraju emotivnog partnera. Rakovi su svjesni da nije lako pronaći nekoga tko će učiniti da se osjećaš cijenjeno i voljeno, te im je zbog toga teško zamisliti život bez te osobe, bez obzira u što se veza na kraju pretvorila. Ostaju s partnerom, iako se možda u toj vezi osjećaju povrijeđeno, jer ne žele da taj odnos ima nesretan kraj. Dio njih se nada da će se stvari preokrenuti i da će ponovno biti sretni.

Lav ostaje jer zna duboko voljeti

Lavovi vole biti u vezi jer imaju veliko srce i mnogo ljubavi za pružiti, a svoje emotivne partnere mudro biraju. Oni žele znati da je to osoba s kojom će moći podijeliti svoj život i koja će im pružiti isto toliko ljubavi koliko su oni spremni dati. Lavovi nemaju problem s tim da se zauzmu za sebe kada se osjete povrijeđeno. Ali da napuste voljenu osobu, to je već malo teže. Lav će ostati sa svojim partnerom iako nije sretan u vezi zato što još uvijek gaji duboke osjećaje prema toj osobi.

Djevica ne želi donositi ishitrene oduke

Djevica nije tip osobe koja može donositi brze i impulzivne odluke, pogotovo kada je u pitanju ljubavni život. Međutim, ponekad se može odnositi prema romantičnoj vezi kao da je poslovna, ako se na taj način osjeća sigurnije tijekom povezivanja s nekim. Ako primijete da je njihovoj vezi došao kraj, djevice mogu započeti poslovni način komunikacije kako bi spasile izgubljeno. One ne vole neuspjehe i zato ostaju u toksičnoj vezi. Pokušat će je spasiti i vratiti na pravi put.

Vaga želi završetak kao u bajci

Jedan od glavnih ciljeva u životu vaga je da nađu bajkovitu ljubav. Život za njih nije potpun ako nisu u vezi s nekim tko čini da se osjećaju kompletnima, voljenima i posebnima. Prvo upoznavanje uvijek je uzbudljivo. Sada, kada je veza ušla u rutinu, manje je vjerojatno da će ustati i otići ako stvari postanu loše. Vage će istrpjeti povremeno emotivno povređivanje zato što se veći dio vremena osjećaju komforno u blizini te osobe i nije u njihovoj prirodi da se svađaju ili suprotstavljaju. Drugi razlog je što se i dalje nadaju da će ipak pronaći sreću koja traje zauvijek.

Škorpion vjeruje u posvećenost

Škorpionima je teško otvoriti se prema drugima i izraziti što osjećaju, jer nije ugodno biti izložen i ranjiv. Kada pronađu nekog pored koga se osjećaju sigurno i voljeno, žele se čvrsto držati za tu osobu i ne mogu zamisliti život bez nje. Osim toga, ta osoba zna sve njegove tajne. Škorpion može ostati u vezi iako je emotivno povrijeđen samo zato što se plaši da neće naći nekog poput te osobe. Pustiti emotivnog partnera da ode znači da će ga imati netko drugi, a škorpion nije osoba koja tako lako prepušta stvari.

Strijelac ostaje jer daljina čini da zaboravi loša vremena

Samo zato što voli imati svoju slobodu u vezi, za strijelca to ne znači da nema srce puno ljubavi i naklonosti. Strijelac ostaje u vezi iako je emotivno povrijeđen jer odlazak znači da će stalno razmišljati o svom emotivnom partneru. Svaki put kada ode u kupovinu namirnica ili doručkuje u omiljenom kafiću ili je na putu, neizbježno je da mu se partner vrati u misli. Na taj način njegov um iskrivljuje kakav je odnos zapravo bio i može čak uvjeriti sebe da je veza bolja nego što zaista jest.

Jarac se drži nade

Kada jarac pronađe nekoga tko se divi njegovoj motivaciji i odlučnosti da uspije, kao i njegovu stavu „prvo posao“, čvrsto će takvu osobu prigrabiti. Lijepo je znati da se nije potrebno mijenjati da biste bili nečiji izbor. To je tako kada se kaže glasno, ali rasuđivanje izlazi kroz prozor kada srce počne suditi. Jarac će ostati u lošoj vezi jer se boji da više neće naći sličnu vezu. Zato se toj vezi okreće iznova i iznova, nadajući se da će taj put biti bolje i drugačije.

Vodenjak ostaje jer je pravi prijatelj

Da bi odnos zaista uspio, vodenjak gradi prijateljski temelj. Vodenjak će ostati u vezi, iako se loše osjeća u njoj, samo zato što njihovo prijateljstvo nikada nije dovedeno u pitanje. Naravno, prijatelj nikada ne treba povrijediti osobu do koje mu je stalo, ali je vodenjaku neophodno da sam otkrije da mora u glavi razdvojiti vezu i prijateljstvo. Za vodenjaka je možda emotivna veza završena, ali prijateljstvo nije.

Ribe vjeruju u ljubav

Ribama je veza s emotivnim partnerom neophodna jer vjeruju i osjećaju da su sve njihove tajne, ranjivost, strahovi i snovi – sigurni s tom osobom. Zašto bi ikada tražili nekog drugog kada su našli u toj jednoj osobi sve što su ikada mogli poželjeti. Ribe ostaju u lošoj vezi jer njihov znak, koji predstavlja dvije ribe koje plivaju u suprotnim smjerovima, znače da mogu biti istovremeno i vrući i hladni. Ribama se jednog trenutka čini kao da je riječ o vezi kada su se počeli zabavljati, a već sljedećeg trenutka će se osjećati povrijeđeno i željet će izaći iz te veze što je prije moguće. Um i osjećaji stalno igraju neke trikove s ribama i teško im je znati kojem dijelu da vjeruju. (onet/telegraf/noizz)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI