Zoran: Uredili smo zapuštenu grabu za ribičiju, uz veliku podršku Piškornice

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ribiči iz Pustakovca, naselja na području općine Koprivnički Ivanec, prije šest mjeseci osnovali su svoj Sportsko-ribolovni klub Patuljan.

Jedan od glavnih povoda za osnivanje kluba, ističe predsjednik Zoran Suhan, bilo je uređenje zapuštene grabe uz nogometno igralište koja je idealna za ribolov. U šest mjeseci članovi kluba proveli su brojne radne akcije, a u uređenju grabe imali su i veliku podršku tvrtke Piškornica.

-Tvrtka Piškornica puno nam je pomogla u uređenju grabe koja je bila sva obrasla visokim raslinjem. Oni su nam osigurali potreban stroj za čišćenje i to nam je znatno olakšalo posao. Sad smo grabi vratili stari sjaj i zahvaljujemo na pomoći tvrtki Piškornica koja je najavila da će nam i ubuduće pomagati. Sve ostalo vezano uz uređenje financirali smo mi članovi – kaže Zoran Suhan.

Na uređenoj grabi članovi kluba uskoro će provesti i poribljavanje kako bi privukli što veći broj ribiča. U planu je i organizacija klupskih natjecanja.

-.Trenutno klub ima 40 članova i mogu reći da su svi bili uključeni u radne akcije. Zasad ne namjeravamo nastupati u županijskim ligama jer smo isključivo posvećeni “oživljavanju” naše grabe. U radu kluba ćemo imati i podršku Općine Koprivnički Ivanec – kaže Zoran Suhan.

Klub namjerava provesti i brojna druženja kojima će dodatno promovirati ribolov i uređenu grabu u Pustakovcu.

– Pred nama je puno planova i vjerujem da ćemo ih sve ostvariti. Stalno dobivamo nove članove pa je to potvrda da smo napravili pravi potez kad smo odlučili osnovati klub i vratiti ribolov u naš Pustakovec – zaključio je Zoran Suhan.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI