ŽRTVE ŠOKIRANE Zapalio im kuću pa ih polio benzinom i naganjao sjekirom. Dobio je – 20 mjeseci!

Nakon paleža je pobjegao, no sam se nedugo kasnije, dok je kuća još gorjela, vratio i predao policiji. Predaji su osobno svjedočili naši reporteri


Autor: podravski.hr — 12.11.2018. / 11:29 Crna kronika

Zoran Kuprešak pokraj policijskog automobila - vratio se na požarište i predao

Zoran Kuprešak (54), koji je početkom ožujka zapalio obiteljsku kuću Marka i Danijele Jokić u Jagnjedovcu kod Koprivnice, nepravomoćnom presudom Općinskog suda osuđen je na 20 mjeseci zatvora.
Izricanje presude dočekao je na slobodi. Istražni zatvor sud mu je ukinuo krajem kolovoza, a u njemu je proveo od uhićenja 1. ožujka, punih šest mjeseci. Vrijeme provedeno u istražnom zatvoru uračunato mu je u kaznu tako da će, ako mu izrečena presuda pravomoćno bude potvrđena, osuđeni Zoran iza rešetaka provesti 14 mjeseci. U slučaju dobrog vladanja može biti pušten na slobodu i nakon odležane dvije trećine kazne koja iznosi oko devet mjeseci.
Tog kobnog 1. ožujka u prijepodnevnim satima Marko i Danijela Jokić proživljavali su pravi pakao. Zoran Kuprešak po podu i stvarima prolio je benzin i držeći upaljač u ruci Marku i Danijeli prijetio da će ih zapaliti. Zatim je otišao u podrum, no Marko Jokić otišao je za njim i tamo ga zaključao. Zoran je nakon toga sjekirom razvalio vrata, vratio se u kuću i upaljačem zapalio proliveni benzin. Kako stoji u optužnici, Zoran je “izazvao požar koji se proširio na cijelu kuću i u kojem je izgorio kompletan inventar i osobne stvari, zbog čega su oštećenik i njegova supruga kroz prozor pobjegli iz kuće, dok je 54-godišnjak sa sjekirom u rukama krenuo za njima vičući da će ih ubiti i sasjeći im glave, ali ih nije sustigao”.
Na požarištu prvi su bili novinari našeg portala, a video i fotografije s tog strašnog događaja možete vidjeti OVDJE.
Kuprešak bivši je izvanbračni partner majke Marka Jokića. Nakon paleža je pobjegao, no sam se nedugo kasnije, dok je kuća još gorjela, vratio i predao policiji. Predaji su osobno svjedočili naši reporteri. Kako doznajemo, zapao je u velike kockarske dugove, a Jokići su ga izbacili iz svoje kuće nakon što je Markova majka, koja živi u inozemstvu, prekinula s njim.
Da je presuda donesena, potvrdio nam je i Marko Jokić čija je obitelj ostala bez kuće za koju su podigli 40.000 eura kredita, a otplatili tek nekoliko rata.
– Osuđen je zatvorom, no on je na slobodi i dalje neometano kontaktira s članovima obitelji, što mi je strašno – kratko je rekao Marko Jokić svjestan da presudu koja je nepravomoćna ne smije javno komentirati.
– Ne znam kako to nije okarakterizirano kao pokušaj ubojstva. On me je polio benzinom i htio zapaliti. Ganjao nas je sjekirom. Što me trebao zasjeći da bi bilo teže kazneno djelo. On je prijetio da će padati glave dok izađe iz zatvora, ma prestrašno – bio je ogorčen Marko nakon podizanja optužnice.
VIŠE PROČITAJTE U DANAŠNJEM PODRAVSKOM LISTU

Stravičan požar u Jagnjedovcu šokirao je cijeli kraj

FOTO: KARLO EISENBEISSER