Župan Darko Koren održao sastanak s novim vodstvom Udruge Matice umirovljenika Koprivnica

Župan Darko Koren danas je u prostorijama Županijske uprave održao sastanak s predstavnicima Udruge matice umirovljenika Koprivnica. Oni su na nedavnoj skupštini izabrali i novog predsjednika Nadzornog odbora Josipa Škrinjara.

Župan im je čestitao na novom vodstvu i naglasio kako Županija kroz kvalitetnu socijalnu politiku veliku pozornost usmjerava prema skrbi o ranjivim skupinama, a posebno starijim osobama pri čemu veliku ulogu ima i Županijski Savjet za umirovljenike koji aktivno sudjeluje u projektima poboljšanja životnog standarda starije populacije. Podsjetio je kako je Županija kroz 15 godina sufinanciranja programa Pomoć u kući izdvojila 12 milijuna kuna izvornih sredstava te kako je među prvima u Hrvatskoj krenula sa sufinanciranjem smještaja u privatnim domovima za što je na godišnjoj razini osigurano milijun kuna izvornih sredstava.

Uz to, kazao je župan, Županija kao osnivač sa 6.3 milijuna kuna godišnje financira Dom za starije i nemoćne osobe u Koprivnici te je u prošloj 2020. godini sufinancirala smještaj za 214 korisnika u domovima na području županije, a što je čak trećina ukupnih smještajnih kapaciteta.

Sve to, rekao je župan, pokazuje odlučnost Županijske uprave da kontinuirano osigurava adekvatne životne uvjete za stariju populaciju te stvara uvjete za kvalitetniji i sigurniji život.

Predstavnici Matice su županu Korenu, zamjeniku župana Ratimiru Ljubiću, predsjedniku Županijske skupštine Željku Pintaru i pročelnici Upravnog odjela za zdravstveno – socijalne djelatnosti Maji Blažek zahvalili na kontinuiranoj pomoći i svemu što Županijska uprava čini za poboljšanje života umirovljenika te su predstavili programske smjernice budućeg
djelovanja Matice.

FOTO Koprivničko-križevačka županija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI