Župan i pročelnici o EU fondovima: Ključno je novac pretvoriti u projekte

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župan Koren održao je Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela na kojem je riječ bila o aktualnostima u radu Županijske uprave s naglaskom na mogućnostima koje se otvaraju u novom razdoblju 2021.-2027. u pogledu financiranja projekta sredstvima iz europskih fondova.

– Važno je prilagoditi naše programe i projekte kako bi prijave na natječaje koji će se otvarati bile uspješne jer vidljivo je da će europska sredstva biti izdašna. Ključno je sredstva pretvoriti u konkretne projekte – naglasio je župan.

Kolegiju su prisustvovali i zamjenik župana Ljubić, pročelnice i pročelnici upravnih tijela te predstavnice PORA.

Ravnateljica PORA-e Melita Birčić predstavila je prezentaciju alokacije sredstava iz novog Višegodišnjeg financijskog okvira u iznosu 12,6 milijardi eura. Alokacija za RH iz novog istrumenta EU sljedeće generacije iznosi 9,4 milijarde eura, a ukupna procijenjena vrijednost ulaganja iz Nacionalnog plana oporavka iznosi 48,7 milijardi kuna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI