ŽUPAN KOREN NAJAVIO MINISTRIMA: Inzistirat ću da provedete sve što se obećali u izbornoj kampanji

'Od Ostojića ću tražiti da ispuni obećanje o novoj pedijatriji i magnetskoj rezonanci za bolnicu, Hajdaš Dončić mora sagraditi brzu cestu, Jovanović pomoći školi na Kalniku, a ministrica Vesna Pusić Medijskom sveučilištu'


Autor: podravski.hr — 23.05.2013. / 10:47 Aktualno

KOPRIVNICA – Darko Koren (HSS), kojeg su građani ponovno izabrali za župana, susreo se s novinarima na uobičajenoj kavi. Osim što je izrazio zadovoljstvo izbornom pobjedom, osvrnuo se na ono što njega i Skupštinu čeka u novom mandatu. U Skupštini HSS i HDZ imat će stabilnu većinu od 23 vijećnika. Koren je najavio kako bi Skupština trebala biti osnovana sredinom lipnja, a predsjednik će biti iz HDZ-a.
– Priželjkujem da to bude Damir Felak, on je tu funkciju već obnašao i mislim da je najbolje rješenje, ali to je stvar HDZ-a – kazao je Koren.
Novi stari župan naglasio je kako su u kampanji Koprivnicu i našu županiju posjetili brojni ministri koji nisu štedjeli na obećanjima, a on će ih sada nakon izbora podsjetiti svojim omiljenim načinom korespodencije – pismima.
Rajka Ostojića, ministra zdravlja, podsjetit će na obećanu pedijatriju i magnetsku rezonancu koprivničkoj bolnici. Od ministra prosvjete Željka Jovanovića tražit će da školi u Kalniku omogući status škole s otežanim uvjetima. Podsjetit će ministra prometa Sinišu Hajdaša Dončića na obećanja o brzoj cesti te ministricu Vesnu Pusić da će država preuzeti financiranje Medijskog sveučilišta.
– Pozvat ću svojeg protukandidata, Darka Ledinskog, koji je još, koliko znam, zamjenik ministrice Opačić, da izvrši svoja obećanja o povećanju mreže socijalne skrbi – rekao je Koren i zaključio kako se još mora sjetiti što je sve doministar poduzetništva Dražen Pros obećavao.
Izvještava: ADELA SOČEV