Župan Koren: Odluka ministrice Divjak o školi je nakaradna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Što se tiče škola u našoj županiji, nijedan učenik nije upućen u školu, no ni u drugim županijama situacija nije bolja, negdje je u školskim klupama 15-ak učenika, 50-ak, pa do 200 učenika maksimalno, kazao je župan Koren na sjednici Stožera civilne zaštite.

Kada se promatra broj učenika od prvog do četvrtog razreda koji bi od danas trebali krenuti u školu, od 1884 učenika, za njih 30-ak su roditelji iskazali interes za odlazak u školu.

– Ovo je nakaradan pristup odlučivanja i prošli tjedan je  napravljena videokonferencija sa svim ravnateljima naših osnovnih škola na kojoj sam dao smjernice da nitko od učenika ne krene u školu – rekao je župan Darko Koren.

Prema riječima župana, prvi je za to da djeca krenu u školu, no moraju postojati neke odluke, to mora odlučiti nadređeni, a ne sam roditelj, jer ako u školu kreću svi, onda moraju krenuti svi. No, ako nisu stvoreni dobri epidemiološki uvjeti, nitko ne smije ići u školu i izlagati se riziku – zaključio je Koren.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI