Župan Koren sa suradnicima obišao novouređene prostore pedijatrije

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prilikom potpisivanja ugovora o građevinskim radovima u sklopu projekta dnevnih bolnica u ožujku ove godine najavljena je rekonstrukcija i izmještanje Odjela pedijatrije, a tim povodom danas su, u petak župan Darko Koren i dr. Mato Devčić ravnatelj koprivničke Opće bolnice sa suradnicima obišli nove prostore odjela pedijatrije u koprivničkoj bolnici.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko pet milijuna kuna, a prostorno je pedijatrija proširena s postojećih 340 na više od 800 četvornih metara funkcionalnog i kvalitetno opremljenog prostora za djecu, ali i njihove roditelje rečeno je na samom početku posjete pedijatriji.

Voditeljica Odjela pedijatrije dr. Maja Toth Mršić naglasila je da je riječ o kvalitetnijem i ljepšem prostoru u kojem i majke imaju kvalitetniji tretman, a djeca lijepu igraonicu na koju su posebno ponosni. Na koprivničkoj pedijatriji liječe se sve pedijatrijske dijagnoze, na samom Odjelu radi 5 pedijatara subspecijalista, jedna je liječnica na specijalizaciji i jedan neonatalog.

Pedijatrija je bila dugogodišnji problem i ponosni smo što je ovaj projekt uspješno završen rekla je dr. Toth Mršić.

Do kraja svibnja iduće godine, godine imat ćemo cjelovitu sliku i zaključene radove u Općoj bolnici Koprivnica uz veliku podršku Županije i više izvora financiranja uz naglasak na korištenje EU sredstva – naglasio je ravnatelj Devčić te dodao da time završava proces od tri i pol godine uz veliku podršku i zalaganje svih kolega.

Ovoj slici pedijatrije do kraja veljače iduće godine doprinijet će i završeni radovi na ginekologiji te potpuno rekonstruiran prostor prijema za rodilje kao jedan od četiri stupa bolničke zdravstvene skrbi uz internu, kirurgiju i ginekologijiu čime su temelji još dodatno učvršćeni – rekao je ravnatelj Devčić.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo na samom kraju godine ulaganjima u zdravstvo, a posebno završenim radovima na pedijatriji te zahvalio ravnatelju Devčiću i dr. Toth Mršić na zalaganju. „

Sveukupna slika ulaganja u zdravstveni sektor u Županiji mora biti svima jasna, kad kažemo da je riječ o ciklusu od 80 milijuna kuna, dnevne bolnice 47 milijuna kuna, energetska učinkovitost, nabava medicinske opreme, te kad tome dodamo i nabavu uređaja za magnetnu rezonancu koji je simbol standarda zdravstvene skrbi u svakom prostoru, mislim da možemo biti zadovoljni svim ulaganjima u zdravstveno sektor naglasio je župan Koren.

Svi radovi u sklopu projekta dnevnih bolnica planiraju se završiti do kraja svibnja iduće godine, a trenutno se radi i u ostalim dijelovima Bolnice.

Foto: KC-KŽ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI