Župan primio predstavnike Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Županijske uprave danas je održan prijem župana Darka Korena za predstavnike Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije. Župan je predstavnicima VZ KKŽ zahvalio na predanom radu tijekom prošle godine te poželio uspješan nastavak suradnje uz što manji broj intervencija u godini koja je pred nama.

„ S obzirom na okolnosti u kojima živimo te epidemiološke i prirodne nedaće koje su nas zadesile u protekle dvije godine, možemo biti zadovoljni što je godina iza nas relativno dobro završila. Jedan ste od najvažnijih temelja sustava civilne zaštite, pokazali ste i tijekom prošle godine da ste dobro organizirani te da oprema i ljudski kapaciteti kojima raspolažete predstavljaju garanciju sigurnosti za naše sugrađane. Županija će i dalje biti partner te ćemo u skladu s mogućnostima nastaviti s ulaganjima u edukaciju i opremu kako bi standard i uvjeti rada vatrogasaca bili na najvišem nivou – istaknuo je župan te je uz zahvalu na požrtvovnosti i  profesionalnosti prilikom obavljana najtežih zadaća poželio zdravlje i sreću u budućem radu.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Darko Palaš je zahvalio na kvalitetnoj suradnji, pomoći i dobrom odnosu koji Zajednica ima sa Županijom te dodao kako vjeruje da će županijski vatrogasni sustav sa svim svojim sastavnicama i dalje biti na najvišoj operativnoj i kvalitativnoj razini, kako i priliči jednoj od najvatrogasnijih županija u državi.

O stanju, broju intervencija i budućim planovima govorio je v.d. zapovjednika VZ KKŽ  Zvonimir Habijan koji je istaknuo kako je tijekom prošle godine na području županije zabilježeno isti broj požara kao i 2020.godine – njih 190 uz nažalost i četiri smrtna ishoda, a ukupno je zabilježeno 495 intervencija što je 48 intervencija manje nego 2020.godine.

Što se tiče plana nabave novih vozila i opreme, Habijan je kazao kako je za našu županiju iz nacionalnih sredstava u iduće dvije godine predviđena nabava tri vatrogasna vozila ukupne vrijednosti 4.5 milijuna kuna te zaštitna oprema u vrijednosti 360 tisuća kuna, dok bi prema nacrtu Nacionalne strategije razvoja vatrogastva u periodu 2021. – 2028. godinu u našu županiju u idućih osam godina trebalo stići 35 vatrogasnih vozila za različite namjene  te 500 kompleta zaštitne vatrogasne opreme. Zapovjednik Habijan se na kraju osvrnuo i na situaciju na području Gline i Petrinje na kojima je nakon potresa iz naše županije bilo angažirano 42 vatrogasnih vozila, 163 vatrogasaca, od čega 19 profesionalnih i 144 dobrovoljnih vatrogasaca.

Današnjem prijemu prisustvovali i zamjenik župana, ujedno i načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te predstavnici požarnih područja Koprivnice, Križevaca i Đurđevca Goran Matoničkin, Ivan Matosović i Alen Škudar. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI