Župan: ‘Ubili su sve živo i mrtvo’, dolazimo u Ludbreg poboljšati zdravstvenu skrb

Znakovita je bila izjava ludbreškog gradonačelnika da nije zadovoljan zdravstvenom skrbi na području grada Ludbrega, posebice apostrofirajući stanje u Domu zdravlja, ispostavi Ludbreg. Iz gradonačelnikovih usta u uši članova Upravnog vijeća, koji su na posljednjoj sjednici smijenili dosadašnjeg ravnatelja i postavili novog.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Naime, umjesto Renata Podbojca, kojeg je postavila bivša Županija, dakle reformisti, na užareni stol sjeo je Jurica Veronek, koji je pak izbor sadašnjih vladajućih u županiji, dakle HDZ-a te je člana Savjeta za zdravlje Varaždinske županije. Također, ravnatelj Veronek predaje na Sveučilištu Sjever i njegov profesionalni put vezan je uz zdrastvo.

– Uz potrebnu dokumentaciju pripremio je kvalitetan i dobro razrađen plan rada Doma zdravlja u četverogodišnjem mandatu. To je rezultiralo da je na sjednici izabran jednoglasno – rekao je Tihomir Horvat, član Upravnog vijeća Doma zdravlja iz ludbreškog Selnika.

Ludbreški dom zdravlja bio je i tema na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije.       

– Prije tri godine četiri liječnika obiteljske medicine iz Doma zdravlja Ludbreg poslana su na specijalizaciju, a vratio se samo jedan. Kada se ostali liječnici vraćaju te me zanima jesmo li pokriveni adekvatnim zamjenama – pitala je vijećnica Kristina Mirčetić Petrin (SDP) na aktualnom satu.

Isto tako, ludbrešku vijećnicu zanimalo je što je s pedijatrima, a također je upozorila kako je šator ispred Doma zdravlja Ludbreg uklonjen, pa roditelji male djece i umirovljenici čekaju doktora na kiši, snijegu i suncu.

Župan Anđelko Stričak dosta oštro odgovorio je na ovo pitanje, ne prema vijećnici Mirčetić Petrin, nego prema bivšoj županijskoj vlasti. Protekle četiri godine, kazao je župan, reformisti i njihovi ravnatelji uspjeli su u Domu zdravlja “ubiti sve živo i mrtvo”.

– Ta je institucija devastirana, a nije ni mogla bolje funkcionirati jer je ravnatelj imao savjetnika sa srednjom stručnom tesarskom. Naravno, radi se o reformistu.  Sada je bio izbor novog ravnatelja i čekam da mi Upravno vijeće pošalje neko izvješće da vidimo koga su izabrali i nakon toga dolazimo u Ludbreg da vidimo koje su mogućnosti da se zdravstvena skrb u ludbreškom području unaprijedi – najavio je župan.

U međuvremenu je novi ravnatelj izabran, a sada je Županija preko Doma zdravlja na potezu, da poboljša zdravstvenu skrb u Ludbregu.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI