ŽUPAN UZVRATIO LACKOVIĆU Koren: ‘Ni ja se s njim ne želim družiti, on je osebujna politička pojava’

Unaprijed mu, avansno, priznajem sve zasluge, pa i za ono što još nije učinio – rekao je Koren


Autor: podravski.hr — 17.10.2018. / 9:24 Aktualno

Više ne vlada idila između župana Darka Korena i Željka Lackovića

Koprivničko-križevački župan Darko Koren uzvratio je jutros na briefingu s novinarima na nedavnu izjavu Bandićevog saborskog zastupnika Željka Lackovića kako je imao priliku dobro upoznati župana Korena te se s njim ne bi družio.
Na novinarsko pitanje smatra li to uvredom isprva nije želio odgovoriti. Kazao je kako to ne želi komentirati jer ne želi produbljavati političke konflikte. No, potom je nešto o tome ipak rekao.
– Lacković je osebujna politička pojava i njegov stil nije konvencionalan, kakav je moj. Zbog toga možda ja dulje trajem. S njim se ne družim privatno, to i nije moguće. Imam svoje dugogodišnje društvo. Niti se ne želim s Lackovićem privatno družiti, ali s njim želim biti u suglasju kad je riječ o projektima – rekao je Koren.
Potom je saborskom zastupniku zahvalio „na svemu što čini za svoj prostor“.
– Unaprijed mu, avansno, priznajem sve zasluge, pa i za ono što još nije učinio – rekao je Koren.
Također je spomenuo kako nije želio pozvati Lackovića na nedavni radni sastanak s ministrom zaštite okoliša Tomislavom Ćorićem zbog toga što je saborski zastupnik pokrenuo referendumsku inicijativu protiv centra za otpad Piškornice.
– No, saborske zastupnike pozvali su iz ministarstva i svi su dali podršku tom projektu. Lacković je tamo rekao da odustaje od referenduma, ali nije rekao zašto. Ja znam zašto, to je besmislena politička aktivnost – zaključio je Koren. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF