Županija će sufinancirati i smještaj starijih u obiteljskim domovima!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županija u višemilijunskom iznosu sufinancira smještaj starijih i nemoćnih osoba u županijskom Domu u Koprivnici, a danas je župan Darko Koren potpisao ugovor o sufinanciranju i s predstavnicima privatnih obiteljskih domova te domova pravnih osoba i obrtnika.

-Ovo je jedna od mjera kojima utječemo na standard starije populacije koja je odabrale da zrele godine provedu u ustanovama ovakvog tipa. Županija veliku pozornost posvećuje umirovljenicima i to je zasigurno jedno od prioritetnih područja našeg djelovanja – kazao je uvodno župan.

Istaknuto je kako na području naše županije djeluje sedam ustanova za smještaj starijih i nemoćnih osoba (županijski Dom u Koprivnici i šest privatnih domova ustanova) te sedam domova pravnih osoba bez statusa ustanove i 17 obiteljskih domova koji pružaju smještaj za sveukupno 956 osoba.

Uz županijski dom u Koprivnici, od lipnja 2018. godine Županija, dodajmo, sufinancira i troškove smještaja u šest  privatnih domova socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe u kojima je pravo na sufinanciranje ostvarilo 135 osoba.

-Ovom ćemo mjerom sufinancirati smještaj za dodatnih 200 osoba, a to znači da bi do kraja 2020. godine sufinancirali smještaj za oko 350 korisnika, što je trećina od ukupnih smještajnih kapaciteta. Za 2020. godinu za sufinanciranje smještaja osigurali smo milijun kuna, što je za čak 500.000 kuna više nego prošle godine – naglasio je Koren.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI