Županija: Dodijeljene potpore male vrijednosti za samozapošljavanje

U prostorijama županijske uprave održano je potpisivanje ugovora o dodjeli potpora male vrijednosti za samozapošljavanje, a potpisali su ih župan Koren i osmero korisnika čiji su zahtjevi pozitivno bodovani i ocijenjeni na temelju zadanih kriterija. Zahtjev su mogli podnijeti svi, zaprimljeno je njih 17, a potpisivanju ugovora prisustvovali su oni korisnici koji su izvršili registraciju obrta ili tvrtki.

– Svaki je početak težak i zasigurno je svaka pomoć pri pokretanju vlastitog posla dobro došla. Od 2019. preko ovog smo programa osigurali ukupno 37 potpora vrijednih 1,1 milijun kuna, a samozaposlene i zaposlene su 44 osobe. Temeljni cilj nam je otvaranje novih radnih mjesta te da ljudi ostanu raditi i živjeti na ovom prostoru.Veseli nas 15 novozaposlenih osoba te ćemo nastaviti u istom smjeru i narednih godina – ponosno je rekao Koren.

Neke od djelatnosti za koje su korisnici dobili potpore su: proizvodnja metalnih konstrukcija, instrumenata i aparata za mjerenje i navigaciju, tekstila, gradnja stambenih i nestambenih zgrada te održavanje i popravci motornih vozila.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI