Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županija i partneri i dalje hrane čak 900 učenika slabijeg imovnog stanja

Održana je konferencija poznatog županijskog projekta „Svi u školi, svi pri stolu 6“, projekta Koprivničko-križevačke županije u partnerstvu s 18 osnovnih škola kojima je osnivač. Podsjetimo, njime je cilj osigurati školsku prehranu učenicima koji žive u siromaštvu i riziku od siromaštva.

-U školskoj godini 2021./2022. osigurana je besplatna školska prehrana za 900 učenika u siromaštvu i riziku od siromaštva iz svih 18 osnovnih škola kojima je Županija osnivač. Projekt je ukupno vrijedan 904.601,25 kuna, a financira se 85 posto iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije te 15 posto iz državnog proračuna – doznajemo u Županiji koja je s ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem prije nekoliko mjeseci potpisala i ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

-Uz ulaganje u školsku infrastrukturu, sufinanciranje prijevoza i ostale aktivnosti, prepoznali smo ovaj projekt kao važan jer njime doprinosimo ravnopravnosti učenika i nastojimo im stvoriti bolje početne pozicije i općenito bolje uvjete za obrazovanje. Svi smo mi dio zajedničkog lanca koji je jak koliko je jaka njegova najslabija karika i naša je zadaća da tu kariku učinimo što snažnijom. Želim svim uspješan rad na projektu i nadam se da ćemo u narednom razdoblju imati što manje djece koja će trebati ovakvu pomoć – napomenuo je župan Koren.

Učenici se, dodajmo, već hrane u svojim školskim restoranima od početka školske godine te će sredstva za njihovu prehranu školama biti nadoknađena sredstvima iz projekta, a maksimalno je osigurano 157.500 obroka.

FOTO Kckž

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI