Županija i TZ osigurale 400.000 kuna za poboljšanje smještajnih kapaciteta

U Koprivničko-križevačkoj županiji danas su potpisani ugovori kojima su turističkim djelatnicima dodijeljene financijske potpore za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta na području Koprivničko-križevačke županije, u okviru Javnog poziva koji je raspisala županijska Turistička zajednica.

Na raspolaganju je bilo ukupno 400 tisuća kuna, od čega je iskorišteno 350 tisuća za 20 korisnika s područja županije. Maksimalni iznos potpore bio je 20 tisuća kuna, a one su dodijeljene za otvaranje novih smještajnih objekata i/ili povećanje kapaciteta postojećih, prijelaz u višu kategoriju, rekategorizaciju i za poboljšanje uvjeta za boravak turista.

Pomoćnica direktora TZ Županije Kristina Sočev ističe kako cilj nije bilo samo unapređenje kvalitete smještaja, nego i otvaranje novih, a ova mjera rezultirat će otvaranjem pet novih registriranih smještanijih objekata na području županije.

-Ovo je bio prvi, ali ne i posljednji javni poziv, a sredstva koja je osigurala Županija i TZ KKŽ zasigurno će pomoći u podizanju kvalitete smještaja te povećanju broja turističkih dolazaka i noćenja – dodala je Sočev.

Župan Koren je istaknuo zadovoljstvo što će financijska potpora pomoći turističkom sektoru koji je zbog pandemije koronavirusa osjetio veliku krizu, a posebice privatnim iznajmljivačima.

-Kroz javni poziv smo osigurali i više sredstava nego što je to trebalo i sigurno ćemo iduće godine poziv ponoviti.  Želimo da budete zadovoljni i uspješni te da svi zajedno uspješno  prebrodimo ovo razdoblje koronavirusa. Smještajni kapaciteti kod nas nisu blizu one zadovoljavajuće razine, no razvoj turizma se zasniva prvenstveno na privatnoj inicijativi, a od nas – javne uprave koja ima svoju ulogu i u turizmu, se mogu očekivati razne vrste potpora kao i promocija. Doživite današnji susret kao naše priznanje vama na trudu u svemu što činite za turistički sektor,  vrata Turističke zajednice uvijek su vam otvorena – kazao je župan Koren.

FOTO Kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI