Županija kreće u projekt izgradnje čak pet školskih dvorana

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vlada Republike Hrvatske je na svojoj sjednici u četvrtka dala suglasnosti Koprivničko-križevačkoj županiji i općinama da se kreditno zaduže za provedbu kapitalnih projekata izgradnje pet školskih športskih dvorana. Dvorane će se graditi u općinama Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Rasinja, Kloštar Podravski i Kalinovac. Ukupni iznosu ovih projekata kreće se oko 65 milijuna kuna.

– Ovo je pokazatelj snažne podrške premijera Andreja Plenkovića i Vlade RH koji su prepoznali vrijednost ovih kapitalnih projekata koji će imati značajan utjecaj na daljnji razvoj naših ruralnih područja i cijele županije. Upravo ruralni prostori naše županije imaju najviše demografskih problema, a izgradnjom ovakve infrastrukture podići ćemo standard  stanovnicima  kojima želimo osigurati sve uvjete za još veću kvalitetu života. Ovo je sigurno jedan od najvećih investicijskih projekta u obrazovnu infrastrukturu u posljednjih nekoliko godina i kruna naših sveobuhvatnih ulaganja u obrazovanje, a istovremeno i veliki poticaj te potpora gospodarstvu, posebice građevinskom sektoru. Zahvaljujem Vladi RH na povjerenju i vjerujem kako ćemo projekte realizirati na najkvalitetniji mogući način na zadovoljstvo naših sugrađana- rekao je župan Darko Koren.

U projekt izgradnje školskih dvorana županija je krenula s pet općina

Županija je kao nositelj cijeloga projekta od Vlade tražila suglasnost za kreditno zaduženje Županije i općina kako bi se zajedno nastupilo prema bankama s ciljam dobivanja povoljnijih uvjeta kreditiranja. Nakon dobivanja suglasnosti Vlade RH i odabirom banke, nastavlja se priprema dokumentacije i raspisivanje natječaja nakon čega kreće faza izgradnje.

Županija i općine će u financiranju izgradnje sudjelovati prema modelu 50/50.

Zanimljiv komentar na ovaj projekt dao je i ministra financija Zdravko Marić, kada je predlagao Vladi da prihvati prijedlog županija i općina.

– U sljedećih nekoliko godina, iz Podravine i Prigorja možemo očekivati eksploziju broja sportskih talenata i zvijezda – šalno je komentirao ministar Marić, ambiciozni plan Koprivničko- križevačke županije , o izgradnji pet školskih dvorana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI