Županija kupuje 16 top računala, ponude ne primaju od terorista

Podravski list profile

Koprivničko-križevačka županija, točnije njena Upravna tijela kupuju nova stolna računala, njih 16. Zainteresirani ponuđači svoje ponude mogu poslati najkasnije do 13. lipnja, dakle idućeg četvrtka. Prilikom sličnih nabavki, priznajemo, nismo naišli na slične, do u detalje, opisane uvjete koje moraju ispunjavati ponuđači pa nas je zainteresiralo.

Osim što ponuđač mora uredno obavljati svoje obveze prema državi i zaposlenicima u vidu poreza i doprinosa, kao i poslati dokaz da nije kažnjavan. Između ostalog navedeno je da ne smije sudjelovati ili nije smio sudjelovati u zločinačkoj organizaciji, biti osuđen za korupciju, prijevaru ili neispunjavanje obveza prema državi… Također, navodi se i da nije smio biti upleten u trgovanje djecom i ljudima, pranje novca ili financiranje terorizma te, naravno ne smije biti terorist niti biti povezan s terorističkim aktivnostima.

Kriterij za odabir je najniža cijena, a ukoliko dvije budu iste odabrat će se ona koja je stigla ranije. Robu će morati isporučiti u roku od deset dana od sklapanja ugovora. A da se radi o respektabilnim “mašinama” potvrđuju i specifikacije računala koje traže u Županiji.

PC mora imati minimalno 4-jezgreni 3.0 GHz procesor, 4 USB 3.0 i 4 USP 2.0, matičnu DDR4 2133 s integriranom grafičkom karticom, 8 GB RAM-a, SSD Disk, DVD čitač i pisač, 24 inčni monitor… Nije naveden operativni sustav pa je za vjerovati da će se njega naručiti naknadno. Također, čini se da će se na njima “vrtjeti” ozbiljni i zahtjevni programi i da će biti na duže staze s obzirom na konfiguraciju.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti