Županija osigurala 1,1 milijun kuna za pomoć u kući i dnevni boravak starijih

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

I ove godine nastavlja se projekt pomoći u kući starijim osobama i dnevnog boravka za starije u Križevcima. Naime, župan Darko Koren danas je potpisao sporazume uz provođenje programa i to s gradonačelnikom Križevaca Mariom Rajnom, načelnikom Općine Virje Mirkom Perokom, predsjednicom Kluba za starije osobe Mariška Valentinom Čadavec i ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđicom Trbus.

U županijskom proračunu za provedbu je ove godine predviđeno 1,1 milijun kuna, od čega najviše 995.000 za pružanje usluga pomoći u kući. Dodajmo i kako je u zadnjih deset godina za provedbu programa pomoći u kući Županija osigurala gotovo 9 milijuna kuna!

-Županija sufinancira pružanje usluga pomoći u kući u svim općinama i gradovima koji su bili zainteresirani za sporazum čime smo obuhvatili 20 općina i Grad Križevce. U sklopu ovog programa zaposlene su 24 osobe koje pružaju uslugu za 425 starijih osoba – spomenuo je župan Koren.

Gradonačelnik Mario Rajn dodao je kako je uvjeren da će se izvrsna suradnja nastaviti i u budućnosti.

-Ovaj hvalevrijedan projekt je od iznimnog značaja za stanovništvo križevačkog kraja koje u demografskom smislu ima četvrtinu populacije umirovljeničke dobi. Zahvaljujem Županiji na dobroj suradnji i vjerujem kako će se ona nastaviti i u budućnosti – kazao je gradonačelnik Rajn.

Načelnik Perok zahvalio istaknuo je kako je program sufinanciranja rada gerontodomaćica uvelike pomogao stanovnicima koji su u potrebi.

-Program pomoći u kući starijim osobama provodi naša ustanova „Samarita“ preko koje smo realizirali i druge programe poput programa Zaželi te ukupno brinemo o stotinjak starijih i nemoćnih osoba u našoj općini. Hvala Županiji na pomoći, zajedno smo mnogo napravili za starije ljude – rekao je načelnik Perok.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Jesu li hrđave tave štetne

Vrijeme je za pripremu finog ručka ili večere, no baš kada ste izvadili svoju tavu ili lim za pečenje, primijetili ste da se počela pojavljivati

Radovi na Bednjanskoj ulici

U Ludbregu su trenutno u tijeku radovi na uređenju i asfaltiranju odvojaka Bednjanske ulice. Radove izvodi tvrtka COLAS, vrijednost radova je 278 tisuća kuna, a

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI