Županija osigurala 1,1 milijun kuna za pomoć u kući i dnevni boravak starijih

Podravski list profile

I ove godine nastavlja se projekt pomoći u kući starijim osobama i dnevnog boravka za starije u Križevcima. Naime, župan Darko Koren danas je potpisao sporazume uz provođenje programa i to s gradonačelnikom Križevaca Mariom Rajnom, načelnikom Općine Virje Mirkom Perokom, predsjednicom Kluba za starije osobe Mariška Valentinom Čadavec i ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđicom Trbus.

U županijskom proračunu za provedbu je ove godine predviđeno 1,1 milijun kuna, od čega najviše 995.000 za pružanje usluga pomoći u kući. Dodajmo i kako je u zadnjih deset godina za provedbu programa pomoći u kući Županija osigurala gotovo 9 milijuna kuna!

-Županija sufinancira pružanje usluga pomoći u kući u svim općinama i gradovima koji su bili zainteresirani za sporazum čime smo obuhvatili 20 općina i Grad Križevce. U sklopu ovog programa zaposlene su 24 osobe koje pružaju uslugu za 425 starijih osoba – spomenuo je župan Koren.

Gradonačelnik Mario Rajn dodao je kako je uvjeren da će se izvrsna suradnja nastaviti i u budućnosti.

-Ovaj hvalevrijedan projekt je od iznimnog značaja za stanovništvo križevačkog kraja koje u demografskom smislu ima četvrtinu populacije umirovljeničke dobi. Zahvaljujem Županiji na dobroj suradnji i vjerujem kako će se ona nastaviti i u budućnosti – kazao je gradonačelnik Rajn.

Načelnik Perok zahvalio istaknuo je kako je program sufinanciranja rada gerontodomaćica uvelike pomogao stanovnicima koji su u potrebi.

-Program pomoći u kući starijim osobama provodi naša ustanova „Samarita“ preko koje smo realizirali i druge programe poput programa Zaželi te ukupno brinemo o stotinjak starijih i nemoćnih osoba u našoj općini. Hvala Županiji na pomoći, zajedno smo mnogo napravili za starije ljude – rekao je načelnik Perok.

FOTO KcKž

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti