Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županija osigurala 2,6 milijuna kuna za 57 pomoćnika u nastavi!

Odlične vijesti za učenike s potrebama stižu iz Koprivničko-križevačka županije. Naime, i u ovoj godini nastavlja se s provođenjem vrlo važnog projekta “Prilika za sve” kojim se pruža stručna podrška učenicima s teškoćama u razvoju kroz zapošljavanje pomoćnika u nastavi.

-Projekt je došao do svojeg četvrtog izdanja – ističe zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je dodao kako zahvaljuju partnerima te zahvaljuje ravnateljima škola, Pori Razvojnoj agenciji te nastavnicima i pomoćnicima koji zajedničkim snagama sudjeluju u realizaciji projekta vrijednog 2,6 milijuna kuna.

-Prošle smo školske godine završili s projektom koji se provodio u četverogodišnjem ciklusu, a ove godine u projektu “Prilika za sve 4” nastavljamo provoditi jedan od najznačajnijih projekata koji se provode u sustavu obrazovanja. Županija je od samih početaka prepoznala veliku vrijednost koji projekt ima za učenike s teškoćama u razvoju.  Iznimno nam je drago što smo i ove godine omogućili rad 57 pomoćnika u nastavi za 62 učenika koji će na taj način lakše usvojiti sve elemente odgojno-obrazovni programa, dobiti samopouzdanje i najvažnije socijalizirati se s vršnjacima kroz društveno-socijalnu inkluziju – naglasio je zamjenik Ljubić.

Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Porom te s partnerima, 13 osnovnih te pet srednjih škola kojima je osnivač sudjeluje u projektu vrijednom 2,6 milijuna kuna koji se provodi od 16. kolovoza 2021. do 16. kolovoza 2022. godine. U ukupnoj vrijednosti projekta 95 posto sufinancira Europski socijalni fond, dok je preostalih 5 posto osigurala Koprivničko-križevačka županija.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI