Županija osigurala 8 milijuna: Škola počinje u ponedjeljak, učenicima riješen prijevoz

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župan Darko Koren i direktor tvrtke Čazmatrans Promet Damir Pavlović potpisali su ugovor o prijevozu učenika osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija za 2021. godinu. Vrijedan je to ugovor o prijevozu osnovnoškolaca od gotovo osam milijuna kuna.

– U ugovor su uključene i dodatne linije koje je bilo potrebno uvesti zbog sigurnosti učenika i poštivanja epidemioloških preporuka uslijed epidemije bolesti COVID-19. Ugovorom je obuhvaćen i prijevoz učenika u sklopu programa obuke neplivača koji Županija sufinancira za učenike trećih razreda na koprivničkim bazenima Cerine – naveli su u županijskoj upravi. Podsjetimo, u našoj županiji javni linijski prijevoz (autobusni i željeznički) obavljaju tri prijevoznika Čazmatrans Promet, Autoprijevoz Škriljak i HŽ Putnički prijevoz, a sa svima je dogovoreno da se od ponedjeljka ponovno uvode linije na kojima putuju učenici srednjih škola.

-Posljednjih dana smo jako angažirani u organizaciji nastavka školske godine pri čemu je prijevoz učenika izuzetno važan segment. Potpisivanjem ovog vrijednog ugovora od gotovo osam milijuna kuna nastavljamo s kontinuitetom osiguranja adekvatnih uvjeta za učenike, a  kao osnivač smo poduzeli i sve potrebne aktivnosti za funkcioniranje sustava školstva u izvanrednim okolnostima kako bi se zaštitilo zdravlje učenika, učitelja i nastavnika, ostalih djelatnika i njihovih obitelji. Vjerujemo kako će ovakav način provođenja nastave koji počinje u ponedjeljak, 18. siječnja značajno utjecati na stabilnost i nastavak trenda poboljšanja epidemiološke situacije – zaključio je župan te učenicima poželio sretan i siguran povratak u školske klupe.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI