Županija osigurala četiri milijuna kuna za prijevoz učenika busevima i vlakovima

Podravski list profile

Županija Koprivničko-križevačka osigurava četiri milijuna kuna izvornih proračunskih sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola s područja županije autobusnim ili željezničkim prijevozom. Ugovor s Čazmatransom, najvećim prijevoznikom potpisan je jučer u Koprivnici, a vrijedan 3,6 milijuna kuna. Ostalih 400 tisuća kuna otpada na ugovor s manjim autobusnim prijevoznikom na području grada Đurđevca te ugovor s HŽ Putničkim prijevozom.

Župan je prilikom potpisivanja kazao kako je sufinanciranje prijevoza jedan od značajnijih projekata Koprivničko-križevačke županije te je istaknuo zadovoljstvo što Županija kroz ovaj, ali i brojne druge projekte tradicionalno pomaže u osiguravanju adekvatnih uvjeta za školarce.

– U novoj školskoj godini, za učenike koji putuju autobusnim prijevozom, mjesečna karta iznosi 50 kuna za relaciju manju ili jednaku od 10 kilometara, 60 kuna za relaciju veću od 10 kilometara, a manju ili jednaku od 20 kilometara te 75 kuna za relaciju veću od 20 kilometara – navode iz Županije.

Županija je osigurala prijevoz za gotovo 1430 učenika koji u školu putuju autobusima te za više od 360 srednjoškolaca koji putuju vlakom. Učenici koji putuju vlakom mjesečnu kartu plaćaju svega 30 kuna.

FOTO KcKž

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti