Županija plaća obuku plivanja za 486 učenika, školica je već krenula

Podravski list profile

Na koprivničkim Gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici je počela škola plivanja koju Koprivničko-križevačka županija već dugi niz godina provodi u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Koprivnice.

Obuka je omogućena za učenike 18 osnovnih škola, a samo će ove godine plivačke vještine savladati 486 prijavljenih učenika. Županija će financirati rad stručnih osoba u ukupnom iznosu od 80 tisuća kuna, odnosno 163 kune po učeniku, a škola plivanja će trajati 20 sati po učeniku.

„Koprivničko-križevačka županija jedna je od rijetkih u Republici Hrvatskoj koja financira ovakav projekt, pri čemu se prvenstveno potiču zdrave sportske navike već u ranoj dobi učenika. Školu plivanja vode stručnjaci iz Udruge kineziologa grada Koprivnice, dakle djeca su u sigurnim rukama, a treba spomenuti kako smo u paket uključili i prijevoz učenika“, kazao je župan Darko Koren.

Po završetku obuke, učenici će dobiti diplome kojima se potvrđuje pohađanje škole plivanja i stupanj usvojenih vještina.

FOTO KcKž

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI