Županija plaća obuku plivanja za 486 učenika, školica je već krenula

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na koprivničkim Gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici je počela škola plivanja koju Koprivničko-križevačka županija već dugi niz godina provodi u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Koprivnice.

Obuka je omogućena za učenike 18 osnovnih škola, a samo će ove godine plivačke vještine savladati 486 prijavljenih učenika. Županija će financirati rad stručnih osoba u ukupnom iznosu od 80 tisuća kuna, odnosno 163 kune po učeniku, a škola plivanja će trajati 20 sati po učeniku.

„Koprivničko-križevačka županija jedna je od rijetkih u Republici Hrvatskoj koja financira ovakav projekt, pri čemu se prvenstveno potiču zdrave sportske navike već u ranoj dobi učenika. Školu plivanja vode stručnjaci iz Udruge kineziologa grada Koprivnice, dakle djeca su u sigurnim rukama, a treba spomenuti kako smo u paket uključili i prijevoz učenika“, kazao je župan Darko Koren.

Po završetku obuke, učenici će dobiti diplome kojima se potvrđuje pohađanje škole plivanja i stupanj usvojenih vještina.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI