Županija prijavila svoj projekt za izbor najboljeg EU projekta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županija i Dom zdravlja bili su partneri u velikom zdravstvenom projektu Pozdrav kojim su u četiri godine dizali razinu usluge u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a sad su ga prijavili na izbor najboljeg hrvatskog EU projekta u proteklom razdoblju.

Natječaj organizira Hrvatska zajednica županija u suradnji s Hanza Mediom, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom župan.hr, a u izboru sudjeluju EU projekti koji su provedeni i završeni u 2018. i 2019. godini. Naš “Pozdrav” imao je poseban naglaskom na ordinacije u sedam udaljenih i depriviranih područja županije te kod koncesionara putem ulaganja u opremu i manje infrastrukturne zahvate.

-Primjerena zdravstvena zaštita u mjestu boravka je dodana vrijednost projekta kojim je u ruralnim područjima obuhvaćeno više od 20.300 potencijalnih korisnika zdravstvenih usluga pri čemu treba voditi računa kako je više od 50 posto stanovnika starije životne dobi te nisu u mogućnosti na zdravstvene preglede odlaziti u gradove – naveli su u Županiji i dodali kako je projektom nabavljena vrijedna oprema za ordinacije: dentalne medicine, ginekologije, fizikalne medicine, opće medicine te oprema za ordinacije zdravstvene zaštite žena i predškolske djece.

Nabavljeni su i uređaji za ultrazvučnu dijagnostiku te ostala medicinsko-tehnička oprema za 16 koncesionara, provedeni su infrastrukturni radovi na sedam ordinacija u udaljenim ruralnim područjima Koprivničko-križevačke županije te ugrađena tehnološki naprednija rasvjeta u Domu zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu.

-Osim povećanja broja usluga za korisnike primarne zdravstvene zaštite i povećane učinkovitost rada zdravstvenih djelatnika, cilj je bio i smanjiti upućivanje na sekundarnu zdravstvenu obradu u bolnice i pritisak na tu razinu zdravstvenog sustava – ističu u Županiji o projektu vrijednom 8,2 milijuna kuna koji je 85 posto financiran EU sredstvima.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI