Županija prijavila svoj projekt za izbor najboljeg EU projekta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županija i Dom zdravlja bili su partneri u velikom zdravstvenom projektu Pozdrav kojim su u četiri godine dizali razinu usluge u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a sad su ga prijavili na izbor najboljeg hrvatskog EU projekta u proteklom razdoblju.

Natječaj organizira Hrvatska zajednica županija u suradnji s Hanza Mediom, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom župan.hr, a u izboru sudjeluju EU projekti koji su provedeni i završeni u 2018. i 2019. godini. Naš “Pozdrav” imao je poseban naglaskom na ordinacije u sedam udaljenih i depriviranih područja županije te kod koncesionara putem ulaganja u opremu i manje infrastrukturne zahvate.

-Primjerena zdravstvena zaštita u mjestu boravka je dodana vrijednost projekta kojim je u ruralnim područjima obuhvaćeno više od 20.300 potencijalnih korisnika zdravstvenih usluga pri čemu treba voditi računa kako je više od 50 posto stanovnika starije životne dobi te nisu u mogućnosti na zdravstvene preglede odlaziti u gradove – naveli su u Županiji i dodali kako je projektom nabavljena vrijedna oprema za ordinacije: dentalne medicine, ginekologije, fizikalne medicine, opće medicine te oprema za ordinacije zdravstvene zaštite žena i predškolske djece.

Nabavljeni su i uređaji za ultrazvučnu dijagnostiku te ostala medicinsko-tehnička oprema za 16 koncesionara, provedeni su infrastrukturni radovi na sedam ordinacija u udaljenim ruralnim područjima Koprivničko-križevačke županije te ugrađena tehnološki naprednija rasvjeta u Domu zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu.

-Osim povećanja broja usluga za korisnike primarne zdravstvene zaštite i povećane učinkovitost rada zdravstvenih djelatnika, cilj je bio i smanjiti upućivanje na sekundarnu zdravstvenu obradu u bolnice i pritisak na tu razinu zdravstvenog sustava – ističu u Županiji o projektu vrijednom 8,2 milijuna kuna koji je 85 posto financiran EU sredstvima.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI