Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županija projekt u turizmu pomaže s iznosom do 40.000 kuna

Varaždinska županija i ove će godine sufinancirati turističke projekte radi poticanja otvaranja novih smještajnih objekata, podizanja kvalitete postojećih i pokretanja novih turističkih sadržaja i atrakcija. Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora Varaždinske županije u turizmu za 2022. godinu objavljen je 1. veljače.

– Za potpore je ove godine u županijskom proračunu osigurano najviše sredstava dosad, 1,3 milijuna kuna. Zahvaljujući županijskim potporama, naše obitelji, poljoprivredna gospodarstva i hoteli u posljednje su tri godine proveli više od 220 projekata. Njima su značajno podigli kvalitetu smještaja, obogatili ponudu i proširili turističke kapacitete – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Županija će sufinancirati do maksimalno 50 posto ukupnih prihvatljivih troškova projekta, pri čemu minimalno sufinanciranje iznosi 10.000 kuna, dok je maksimalan iznos 40.000 kuna, što će ovisiti o broju primljenih prijava i ostvarenom broju bodova prijave, pojasnio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović.

– Ove godine potpore će se dodjeljivati i za po dvije nove mjere. Novost su poticanje dopunske djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu te razvoj turističkih atrakcija, a za obje te nove mjere predviđeno je bespovratno financiranje po pet objekata s fiksno po 40.000 kuna po projektu. Za fizičke i pravne osobe koje tek stvaraju uvjete za početak obavljanja turističke djelatnosti i javljaju se radi registracije novih smještajnih kapaciteta, osigurano je po 25.000 kuna za osam najbolje ocjenjenih projekata – najavio je pročelnik Jakopović. Poziv će za fizičke i pravne osobe biti otvoren 15 dana od dana objave.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI