Županijski HDZ: Stavit ćemo naglasak na mlade ljude

Županijska organizacija HDZ-a danas je sazvala konferenciju za novinare na kojoj se pričalo o nizu tema. Od unutarstranačkih izbora, situacije na nacionalnoj razini te epidemiološke situacije i drugom.

Poseban naglasak stavljen je na rezultate na lokalnim izborima, odnosno na preustroju mjesnih organizacija stranke, u kojima žele sad angažirati mlađe članove: Sigurno da prema rezultatima koje smo mi ostvarili, ponajviše u gradovima u Koprivničko-križevačkoj županiji, mjesta zadovoljstvu nema. U tim mjestima i sredinama gdje su bili rezultati slabi ili čak zanemarivi došlo je do promjena, s naglaskom na mlađe ljude. Tu nas očekuje najveći posao – rekao je Darko Sobota, predsjednik županijske organizacije HDZ-a i načelnik Kalinovca.

Potpredsjednik županijskog HDZ-a Damir Felak se osvrnuo na gospodarsku situaciju na razini države – Među članicama Europske unije imamo treći najbrži gospodarski rast, nekakve su procjene da će nam BDP rasti oko 8,1 posto, procjena Vlade je malo optimističnija i računa da će rasti oko 9. No, bilo kako bilo, mi ćemo već ove godine postići onu ekonomsku razinu koja je bila prije dvije godine. Tome je pridonijela izvrsna turistička sezona, ali pozitivni su pomaci i u industrijskoj proizvodnji, kao i po potrošnji građana. Svega toga ne bi bilo da u ovoj korona krizi Hrvatska Vlada nije vukla prave poteze, koliko god ih se pokušavalo omalovažiti ili obezvrijediti- zaključio je Felak.

Zamjenik župana i predsjednik koprivničke gradske organizacije HDZ-a Ratimir Ljubić se osvrnuo na epidemiološku situaciju iz pozicije čelnog čovjeka županijskog Stožera: – Zadnjih tjedana rastu brojke zaraženih, prošlog smo tjedna prešli brojku od tisuće na tjednoj bazi, isto tako počeo je rasti broj hospitaliziranih osoba, kao i na respiratoru. Još jednom podsjećam naše sugrađane kako je cijepljenje jedini i najbolji način borbe s covidom i pozivam da se svi idu cijepiti, nadodavši kako će organizirati još punktova, posebice u općinama u kojima je pojedinim stanovnicima malo teže putovati do grada.

Zahvaljujući mogućnosti korištenja raznih sredstava, ja kao načelnik Općine Sveti Petar Orehovec mogu reći da smo u zadnje dvije godine zaokrenuli jedan investicijski ciklus koji je već od 50 milijuna kuna, koji definitivno, da nismo imali dostupnim, ne bi smo mogli izgraditi i vrtiće i sportsku dvorane i sustav vodoopskrbe – rekao je Franjo Poljak, načelnik Općine Sveti Petar Orehovec.

Foto: Krešo Puklavec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI