Županijski krizni stožer: 70 osoba je u izolaciji, nema zatvaranja škola i vrtića

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stožer civilne zaštite naše županije danas je održao sastanak zbog epidemije koronavirusa u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Kako je objasnio Ratimir Ljubić, načelnik Stožera, u našoj županiji zasad nema slučajeva zaraze, a preporuka je da se ukinu sva veća javna okupljanja poput sportskih događanja, vatrogasnih skupština, predstavljanja knjiga i slično, dakle, sva okupljanja koja trenutno nisu nužna, a oni koji imaju nekih respiratornih problema da ne izlaze iz domova.

Također, preporuka je da se ne ide na putovanja izvan zemlje jer će svi putnici morati u karantenu kad se vrate, bez obzira na to imaju li smetnje ili ne. U Županiji su također pooštrene mjere higijenske mjere, jer se ondje okuplja velik broj ljudi, posebno u Matičnom uredu.

Dr. Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo naše županije, istaknula je kako je trenutno u kućnoj izolaciji 70 osoba, 32 su već izašle, a Zavod provjerava sve putnike iz zemalja gdje je najveća epidemija. Ako netko na granici prođe bez odluke o karanteni, poziva ih da se jave epidemiolozima.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić kazao je kako bolnica ima kapacitete za zbrinjavanje oboljelih u karanteni, a kako je jučerašnji slučaj muškarca, koji je imao simptome, potvrdio da ipak nije riječ o koronavirusu, već gripi tipa A. Vjekoslav Štimac, načelnik Policijske uprave, kazao je kako je strogo kontroliraju prelasci granice, posebno državljana iz srca epidemije, a strogo se prate i sva okupljanja.

Škole se zasad neće zatvarati, kazao je Ljubić, jer u našoj županiji nema zaraženih, no Stožer je spreman i za takvu mogućnost.

FOTO Mirela Ištvanović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI