Županijski obrtnici na koljenima, prijete zatvaranja i otkazi: “Umanjite nam poreze i naknade, pokažite osjetljivost!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Krovna županijska obrtnička organizacija, Obrtnička komora uputila je apel Koprivničko-križevačkoj županiji i jedinicama lokalne samouprave u vrijeme krize epidemije koronavirusa u našem kraju. Jučer su održali izvanrednu Skupštinu i priopćili:

-Veći i sad je drastično pao promet u svim djelatnostima, a posebno se iskazuje strah od moguće naredbe o zabrani rada što je vrlo realna opcija. Imamo najavu zatvaranja značajnog broja obrta i najavu otpuštanja velikog broja radnika zaposlenih u obrtima – navode iz Komore i dodaju:

– Očekujući mjere Vlade za ublažavanje negativnih učinaka koronavirusa, zaključeno je da se predloži Koprivničko-križevačkoj županiji i jedinicama lokalne samouprave da se uključe i svojim mjerama pomognu da sačuvamo što više obrta i što više radnih mjesta u obrtu.

Predlažu otpis ili barem umanje lokalne poreze i ostala davanja kao npr. komunalne naknade, porez na potrošnju u ugostiteljstvu (kao što su to napravili u Križevcima op.a.),. porez za cestovna motorna vozila itd..

-Predlažemo vam da vidite postoje li i drugi načini da se olakša trenutna situacija, odnosno da u okviru Vašeg proračuna vidite postoji li mogućnost da se i financijski pomogne najugroženijim obrtnicima (djelatnostima). Dodatna mogućnost je da komunalna poduzeća i druga trgovačka društva koja su u javnom vlasništvu, kroz svoje usluge, umanjenjem ili oslobođenjem od plaćanja pojedinih usluga, pomognu da se premosti ova situacija – nadaju se u Komori.

“Nadamo se da ćete prihvatiti prijedlog i da ćete i ovaj put pokazati osjetljivost i odgovornost”, dovršili su.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI