Županijski odbor HDZ-a: “Martina Dalić pravi je izbor za ovu poziciju.”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je održana konferencija za medije Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije na kojoj su se predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Darko Sobota, potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Damir Felak te predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Koprivnica i zamjenik župana Ratimir Ljubić osvrnuli na novoizabranu predsjednicu Uprave Podravke Martinu Dalić.

“Prije svega bih se zahvalio mirovinskim fondovima i našoj Vladi RH na čelu s gospodinom Plenkovićem na brzom rješenju tog problema koji je bio pred nama nakon tragične smrti dosadašnjeg predsjednika Uprave gospodina Marina Pucara. U Koprivnicu je na čelo tvrtke Podravka došla, po prvi puta jedna žena, gospođa, ali prije svega kompetentna gdje smo sigurna da sa svojom kompetencijom i znanjem, ali i voljom će unaprijediti poslovanje Podravke koje je zadnjih nekoliko godina bilo dobro, a da će unapređenje poslovanja sada biti još veće što zapravo njezine kompetencije garantiraju”, rekao je na početku Darko Sobota te dodao kako prvenstveno misli na stručnost gospođe Dalić u ekonomiji i europskim fondovima.

“Kad o tome govorimo onda su tu dodatna ulaganja u proizvodne procese, okretanje poljoprivrednoj zajednici, bilo da razmišljamo o OPG-ovima, poljoprivrednim proizvođačima, ali i sirovinama na području cijele Hrvatske i u konačnici da taj trud i znanje gospođe Dalić rezultira na onaj način na koji svi to očekujemo, a posebice naši vrijedni ljudi, vrijedni Podravci, djelatnici i radnici Podravke”, rekao je Sobota.

Osvrnuo se i na današnji posjet saborskih zastupnika kluba Mosta koji su jutros pred Podravkom govorili o Piškornici, ali i o imenovanju Martine Dalić predsjednicom Uprave Podravke.

“Nismo iznenađeni dolaskom u Koprivnicu ekipe iz Mosta, jedne populističke stranke koja zapravo ovakve prilike koristi za populizam. Iznenađeni smo da su oni došli prije dežurnog posjetitelja na naše prostore, čuvenog dobrotvora, gospodina Rajka Ostojića, koji pred svake izbore pa tako i lokalne dolazi na ove prostore i pokušava nama Podravcima reći i objasniti što to nama treba i kako bi nama bilo bolje da svi njega poslušamo. Ne sumnjam da će i on u kratko vrijeme biti prisutan. Ne bih se previše ni osvrtao na ekipu iz Mosta, ali moram reći da su iznosili netočne činjenice i pokazali nepoznavanje materije, posebice kad govorimo o Piškornici, ali isto tako i nepoznavanje načina i funkcioniranja i vođenja jedne kompanije kao što je to Podravka”, rekao je.

“Ako se osvrnem na taj dio vođenja Podravke onda ću se svakako osvrnuti na ono što nas najviše na ovim prostorima zanima, a to je da se uvijek pozivamo na priču da država ne treba prodavati Podravku, ne treba prodavati svoj udio u njoj. Imali smo primjera u ne tako davnoj prošlosti kada je isključivo politika određivala tko će voditi ovakve gigante i korporacije kao što je Podravka i tada to nikoga nije smetalo, a još je manje ljude smetalo što se o plaćama uopće nije smjelo govoriti, a plaće su u to vrijeme bile nikad manje. Nikoga nije smetalo što se prodavao Studenac, što su se prodavale klaonice, prodao se biznis s kruhom, nije se otkupljivalo žito s ovih područja, to nije nikoga smetalo i o tome se nije pričalo. Nije se pričalo ni kad se ulagalo u egzotične zemlje poput Zanzibara, Zambije, Kenije, sve su to novci odlazili iz Koprivnice i županije iz naše hrvatske tvrtke. Nije se govorilo ni o velikoj stručnosti onoga tko je imao privilegiju biti na čelu Podravke i nije bilo važno jesu li to ekonomisti, kao što je to danas”, rekao je Sobota te dodao kako “nemamo povjerenja u doktora ekonomije da vodi ovakav sustav, a imali smo povjerenja u profesora općenarodne obrane i društvene zaštite”.

“Još jednom koristim priliku zahvaliti se i mirovinskim fondovima i Vladi na čelu s gospodinom Plenkovićem da su u vrlo kratkom vremenu našli i više nego kvalitetno, dobro rješenje i siguran sam u sve ove uspjehe i dostignuća koja će Podravka ostvariti u periodu koji je pred nama”, zaključio je.

S njim se složio i Damir Felak te je naglasio kako smatra da je Martina Dalić i više nego kompetentna te da je upravo ona bila pravi izbor za ovu poziciju.

“Moj osobni stav i stav HDZ-a je da se politika treba miješati u Podravku što manje pogotovo kada govorimo o donošenju poslovnih odluka, ali ne možemo pobjeći od toga da je država većinski vlasnik Podravke i da sigurno ona mora utjecati na to tko će biti na njenom čelu, a mislim da je vlada u ovom trenutku sigurno odabrala jednog vrlo kvalitetnog kandidata odnosno kandidatkinju. Bilo je i drugih kandidata koji su imali kompetencije, ali iz mojih iskustva kada sam bio član Odbora za gospodarstvo u saboru kada je došlo do afere Agrokor. Način na koji je gospođa Dalić vodila cijeli taj postupak bez obzira na neke stvari koje su joj se pokušale predbaciti, a koje nikad nisu nigdje institucionalno pokrenute, niti je bilo kakva afera bila osim u medijima. Način na koji se vodio cijeli postupak oko Agrokora koji je bio daleko najveća gospodarska kriza u Hrvatskoj nakon Domovinskog rata gdje je sačuvano 60 tisuća radnih mjesta, gdje nije došlo do stečaja, gdje se na jedan relativno bezbolan način napravio prijenos vlasništva na puno kvalitetnije vlasnike od onog koji je tada to bio i koji je prezadužio Agrokor i sve to je odrađeno pod vodstvom gospođe Dalić i mislim da je to njena najveća komptencija”, rekao je Felak te istaknuo kako je siguran da će Martina Dalić kvalitetno voditi Podravku, da će Podravka nastaviti s dobrim poslovnim rezultatima, da će vrijednost dionica rasti te da će rasti i plaće radnika.

“Sada se svi dotiču i odjednom su se svi sjetili da su radničke plaće u Podravki male, ja bih samo rekao da su plaće sada puno veće nego što su bile za predsjednika Uprave Zvonimira Mršića što je bilo dostignuće gospodina Pucara, a vjerujem da će Martina Dalić nastaviti u tom pravcu i da će taj dio brige o radnicima biti još dodatno pojačan te da će se u skladu s mogućnostima i gospodarskim razvojem Podravke i plaće povećati”, rekao je.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Koprivnica i zamjenik župana Ratimir Ljubić zaključio je konferenciju čestitkom Martini Dalić te rekavši kako “je Podravka kao najveći podravski projekt u našoj županiji i Republici Hrvatskoj bitna, ne samo za gospodarstvo, nego je ona i subjekt koji utječe na kompletan društveni život u svim sferama” zbog čega se , kako kaže, nada da će se nastaviti započeti put Marina Pucara te da će se održavati daljnja dobra suradnja s lokalnom zajednicom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Đurđevac: Prijetio poznaniku da će ga ubiti

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 41-godišnjak sa šireg đurđevačkog područja prijetio riječima poznaniku, oštećenom 62-godišnjaku da će ugroziti njegov život. -Zbog sumnje

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI