Županijski Savjet mladih i partneri osmislili razvojni program za mlade

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U prostorijama županijske uprave u četvrtak je održana Završna konferencija projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“  kojoj su uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Zamjenik Ljubić naglasio je važnost donesenog Razvojnog programa za mlade Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2021.-2027. koji je nastao u sklopu projekta. Začetnik ideje za prijavu projekta bio je Županijski savjet mladih koji je kroz uspješnu suradnju sa PORA-om Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije izradio prijavu projekta.

Predsjednik Savjeta Željko Jurković kazao je kako su u istraživanjima uključili sve dobne skupine iz svih dijelova županije što je rezultiralo Razvojnim programom za mlade. Detaljnu prezentaciju rada Radne skupine za izradu i praćenje predstavila je Suzana Hirjanić iz PORA-e, dok je voditeljica projekta Vesna Pribeg Peričić predstavila opći presjek provedbe projekta.

Od ukupne vrijednosti projekta u iznosu 98.046  kuna, Županija je izdvojila  37.046 kuna, a  nadležno Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske projekt je sufinanciralo u iznosu 61.000 kuna.

Osnovana je i Radna skupina za izradu i izvještavanje o provedbi Razvojnog programa za mlade za razdoblje od 2021. do 2027. godine, pri čemu je stručne i administrativne poslove za Radnu skupinu obavljala PORA. U sklopu Projekta provedeno je istraživanje potreba, problema i potencijala mladih na području županije na temelju kojeg je izrađen Razvojni program s tri glavna cilja – jačanja kvalitete života mladih, promicanja društva jednakih mogućnosti i kulture aktivnog življenja te poboljšanja uvjeta za obrazovanje i zapošljavanje.

U drugom dijelu projekta koji je provodio Centar za mlade Križevci u suradnji sa Županijskim savjetom za mlade održane se  tribine kako bi se ojačala uloga udruga mladih te radionice s učenicima završnih razreda u osam srednjih škola.

Rad Županijskog savjeta za mlade uspješno je prezentiran na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Republike Hrvatske od 20. do 22. rujna 2019. u Slavonskom Brodu, a valja spomenuti kako je potpisan i Sporazum o prijateljstvu i suradnji Županijskih savjeta Koprivničko-križevačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Varaždinske županije i Međimurske županije koji je potpisan 13. prosinca 2019. godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Imamo nove slučajeve zaraze, pogledajte gdje…

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2,  a riječ je

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI