Županijski stožer: Evo tko se i kad može cijepiti trećom dozom

Danas je održana presica županijskog Stožera na kojoj je bilo riječi o epidemiološkoj situaciji te cijepljenju trećom dozom koje je već počelo.

U zadnja 24 sata imamo 50 novozaraženih i 45 ozdravljenih, a jedna je osoba (76) preminula u koprivničkoj bolnici. Također, u našim školama je 20 pozitivnih učenika i 64 u samoizolaciji. Nema pozitivnih nastavnika, a samo su dva razreda trenutno na online nastavi.

U subotu od 8 ujutro nastavlja se cijepljenje u koprivničkoj sportskoj dvorani srednje škole, a novost je i da je krenulo docijepljivanje trećom dozom. Za nju se mogu javiti ili svojim liječnicima ili doći u dvoranu svi oni koji su imunokompromitirani, to jest koji boluju od neke ozbiljnije bolesti. Također, to mogu i svi stariji od 65 godina te oni koji spadaju u ruzične skupine ili žive u kućanstvu s bolesnim i kompromitiranim osobama. Provest će se i upitnik u svim domovima za starije kako bi se vidjelo kakav je interes pa će se angažirati mobilni timovi za cijepljenje. Cijepljenje trećom dozom kreće i za zdravstvene djelatnike koji su se cijepili u siječnju i veljači. Zasad još nema informacija o cijepljenju trećom dozom opće populacije koja se cjepila u proljeće.

Foto ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI