Županijski Stožer: Građani i organizatori kulturnih i turističkih manifestacija trebaju se strogo pridržavati epidemioloških mjera

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je u prostorijama Županijske uprave održao koordinaciju na kojoj je raspravljano o aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

Nema novih slučajeva oboljenja od bolesti COVID -19 te kako je svih devet pristiglih uzoraka testiranih na koronavirus negativno. Trenutno je na području Koprivničko-križevačke županije iz preventivnih razloga pod mjerom samoizolacije osam osoba koje su bile u kontaktu s osobom pozitivnom na koroanvirus – rekao je Ratimir Ljubić, načelnik Stožera.

Županijski stožer donio je upute koje se primjenjuju i za područje naše županije, a njome su uz Dom starije i nemoćne osobe Koprivnica obuhvaćeni i privatni domovi za starije i nemoćne, obiteljski domovi te udomiteljske obitelji s područja županije. 

– U koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe će se uz zabranu posjeta dodatno pojačati nadzor u provođenju mjera i postojećih epidemioloških protokola, ograničiti kretanje korisnika na unutrašnjost Doma i dvorište te će se obustaviti rad frizerskog salona, a sve s ciljem očuvanja zdravlja korisnika – priopćili su iz Stožera.

Kako su istaknuli iz Stožera budući da su najavljene manifestacije koje okupljaju znatno veći broj sudionika od propisanog organizatori su dužni o svemu obavijestiti Nacionalni stožer civilne zaštite RH te zatražiti suglasnost za održavanje manifestacija.

– Bitno je strogo pridržavanje svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite te svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenjem zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi – istaknuli su.

Foto Arhiva PL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI